Tartós kórházi kezelésre szorulhat Toller

Vágólapra másolva!
Várhatóan tartós kórházi kezelésre szorul Toller László a legfrissebb orvosi vizsgálatok eredményei alapján. Pécs polgármesterének, aki júniusban szenvedett autóbalesetet, továbbra is stabil az állapota, de felépüléséhez további intenzív kezelésekre van szükség.
Vágólapra másolva!

Toller Lászlónak előreláthatóan tartós kórházi kezelésre lesz szüksége; ez derül ki a legfrissebb orvosi vizsgálatok eredményeiből - közölte a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájának igazgatója szerdán.

"Pécs polgármesterének állapota változatlanul stabil. A kedden délután elvégzett ellenőrző képalkotó vizsgálatok alapján megállapítható, hogy további intenzív terápiára van szüksége. A vizsgálatok alapján tartós kórházi kezelés szükségessége prognosztizálható" - áll Dóczi Tamás professzor közleményében. A klinika igazgatója több részletet nem közölt, s továbbra sem nyilatkozik arról, hogy a szocialista politikusnak pontosan milyen sérülései vannak.

Toller László június 19-én, a 61-es úton Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet, gépkocsiját egy olyan autó szorította le az útról, amelyik egyszerre két kisteherautót előzött meg. Az őt szállító szolgálati kocsi sofőrje megpróbált kitérni, eközben leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet. A polgármestert és gépkocsivezetőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállította a mentőhelikopter Pécsre. Toller Lászlót még aznap este az idegsebészeti klinikán, sofőrjét a baleseti és kézsebészeti klinikán megműtötték. Azóta mindketten mély altatásban vannak.