Versenyezteti polgármesterjelöltjeit a Fidesz

Vágólapra másolva!
Polgármester-jelölti előválasztásokat tart a Fidesz az önkormányzati választások előtt három megyeszékhelyen. A párt helyi szervezetei által lebonyolítandó jelöltválasztásokon dől majd el, hogy ki induljon ősszel a Fidesz színeiben a polgármesteri cím megszerzéséért.
Vágólapra másolva!

A demokrácia kiterjesztésének lehetőségeként Miskolcon, Szegeden és Pécsett is polgármesterjelölt-választást tart az önkormányzati választások előtt a Fidesz - jelentette be pénteken Kövér László, a párt országos választmányának elnöke. A kísérleti jellegű előválasztások lebonyolítására a párt helyi szervezeteit kérték fel, amelyeknél bárki tehet majd javaslatot a Fidesz polgármesterjelöltjére.

Az ajánlott személyek közül egy testület hármat választ majd ki, közülük pedig titkos szavazással az adott város választópolgárai választhatják meg a Fidesz önkormányzati választásokon induló polgármesterjelöltjét. Az így létrejövő többszintű választási rendszer egyébként külföldön nagy hagyományokkal rendelkezik, hasonló előválasztásokkal választják meg például az Egyesült Államok elnökjelöltjeit is.