Június közepén benyújtják az első törvénycsomagot

Vágólapra másolva!
A június 9-én megalakuló új kormány már az alakuló kormányülés után benyújtja az első törvénycsomagot - jelentette be Gyurcsány Ferenc. A kormányfő szerint a csomag érinti majd a költségvetést, a közigazgatást és az államigazgatást.
Vágólapra másolva!

Az új kormány a június 12-i, első kormányülés után nyújtja be az első törvénycsomagot, amely érinti a költségvetést, a közigazgatást és az államigazgatást - mondta Gyurcsány Ferenc kijelölt kormányfő szerdán a gazdasági élet szereplőivel folytatott konzultáció előtt.

A miniszterelnök elmondta: június 9-én megalakul a kormány, a következő napra összehívják az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülését. Június 12-én, hétfőn tartja első ülését a kormány, és ezután benyújtják az első törvénycsomagot.

Gyurcsány szerint átfogó ország- és államreformra, a közigazgatás átalakítására van szükség. Hozzátette: a jövőben a korábbinál jóval szélesebb társadalmi konszenzus alapján kell meghozni a döntéseket.

A konzultáción a kijelölt kormányfő mellett részt vett többek között Hiller István, az MSZP elnöke, Kuncze Gábor, az SZDSZ első embere. A gazdasági szférát Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke, Széles Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke képviselte.