Ég egy lőszerraktár Hevesben

Vágólapra másolva!
Hatszáz négyzetméteres lőszerraktár ég Heves megyében, Sirok közelében. Az öt épületben tartózkodó ember ki tudott menekülni, személyi sérülésekről nem tud a katasztrófavédelem. A kivezényelt harminc tűzoltó egyelőre csak a környezetet próbálja védeni, mert a raktárban még mindig nagy lángok vannak és pattogva égnek a lőszerek.
Vágólapra másolva!

Ég egy lőszerraktár a Heves megyei Sirok közelében - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. "A jelzés 15 óra 20 perckor érkezett a tűzoltókhoz, hogy a településhez közeli ipari létesítményen belül egy hatszáz négyzetméteres lőszerraktár ég" - mondta Dobson, hozzátéve, hogy a lőszerraktár most egy civil cégé. Ők kézifegyver-lőszereket és gránátokat tároltak a korábban honvédségi tulajdonban lévő létesítményben.

A tűzoltók hármas kiemelt fokozatban vonultak a tűzhöz, nyolc tűzoltóautóval és harminc tűzoltóval. A tűzoltók egyelőre csak a környezet védelmével tudnak foglalkozni, mivel a lőszerraktárban még most is égnek, pattognak a lőszerek.

Az épületben öten tartózkodtak, a cégvezető szerint a létszámellenőrzés után nyilvánvalóvá vált, hogy mindenki megvan. Eddig a benn tartózkodók közül három embert kerestek, csak kettejükről tudták biztosan, hogy ki tudtak menekülni. Továbbra sincs információnk személyi sérülésekről, de ezt csak akkor lehet biztosan kijelenteni, ha sikerült eloltani a tüzet, a tűzoltók bemehettek az épületbe és átvizsgálhatták azt - mondta Dobson Tibor. Mivel a létesítmény egy kilométerre van a településtől, a lakosság nincs veszélyben.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese, Madarasi János főtörzsőrmester elmondta: az épület délután öt órakor még lángokban állt, ugyanis a tűzoltók a nagy hőhatás miatt nem tudják megközelíteni a raktárt. Mint elmondta: a raktárból felrobbanó lőszerek miatt folyamatos durranásokat, pukkanásokat hallani, bár ezek intenzitása csökken. A tűzoltók oltást a na gy hőhatás miatt még nem tudták megkezdeni, ugyanakkor kilenc vízsugárral folyamatosan hűtik az épület környékét, hogy meg tudják majd közelíteni a lángoló raktárt.

MTI/ [origo]