Lentiben tárgyal Gyurcsány kéréséről a KDNP

Vágólapra másolva!
Zárt ülésen tárgyalja meg hétfőn és kedden a KDNP parlamenti frakciója Gyurcsány Ferencnek azt a levelét, amelyben a kormányfő arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy tekintsék át a kétharmados támogatást igénylő törvényeket.
Vágólapra másolva!

Zárt ülésen tárgyal Gyurcsány Ferenc kormányfő kétharmados törvényekkel kapcsolatos egyeztetési kezdeményezéséről a Kereszténydemokrata Néppárt frakciója hétfőn és kedden Lentiben - közölte a párt szóvivője hétfőn.

Lukács Tamás elmondta: "megvitatjuk a Gyurcsány-levelet, készen állunk a párbeszédre, de feltételeink vannak". A szóvivő részleteket nem kívánt mondani azzal kapcsolatban, hogy milyen feltételeik vannak.

Gyurcsány Ferenc múlt kedden küldött levelet a parlamenti ellenzéki pártok elnökeinek, amelyben azt írta: "kötelességemnek tekintem, hogy megegyezést keressek a politikai pártok között az ország életét érintő legfontosabb ügyekben, illetve konszenzust igyekezzek teremteni azokban a kétharmados többséggel eldönthető kérdésekben, amelyekben csak kormány és ellenzék egyetértésével tudunk előbbre jutni".

A KDNP-s parlamenti képviselők a Gyurcsány-levél mellett áttekintik a frakció szerkezetét. Szó lesz a Fidesszel való együttműködésről is. A Magyar Szolidaritás Szövetsége néven még május 4-én megalakult a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószövetsége, amelynek elnöke Orbán Viktor, társelnöke pedig Semjén Zsolt lett. A KDNP-frakciónak 23 tagja van.