Kiállást vár Gyurcsánytól a Fidesz és a KDNP

Vágólapra másolva!
A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője levélben kérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, tegyen határozott intézkedéseket, hogy Magyarországon senkit ne érhessen hátrány politikai meggyőződése miatt.
Vágólapra másolva!

Navracsics Tibor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott levélben úgy fogalmazott: "a választások után elszaporodott aggasztó jelenségek miatt vagyunk kénytelenek Önhöz fordulni. Számos körülmény utal arra, hogy az Ön által sokszor hangoztatott 'nyugalom', és a 'félelem nélküliség' országa egyelőre nem valósulhat meg nálunk, hiszen több jel is utal arra, hogy állami szervek politikai szimpátia alapján hátrányos megkülönböztetésben részesítenek magyar állampolgárokat".

A politikusok emlékeztettek arra, hogy a közelmúltban hallani lehetett olyan esetekről, amikor a polgári oldalhoz kötődő személyeket ért hátrány politikai hovatartozásuk miatt. Navracsics Tibor és Semjén Zsolt ezek közül a frakciószövetség tagjának, Puskás Tivadarnak az ügyét említette, akit a parlamenti választás után, az Országos Mentőszolgálat vezetője, indokolás nélkül felmentette tisztségéből, holott - mint írták - szakmai beosztása és képviselői megbízatása között nincs összeférhetetlenség.

"Kérjük, hasson oda (...), hogy a jogsértő megkülönböztetés ne maradjon következmények nélkül! Nyilvános kiállásával erősítsen meg bennünket, valamint az aggódó közvéleményt abban a hitben, hogy a demokratikus Magyarországon senkit nem érhet jogtalan hátrány politikai meggyőződése, hovatartozása miatt" - írta levelében a két ellenzéki frakcióvezető.