Hallgatnak a vitáról az Operaház vezetői

Vágólapra másolva!
Kölcsönös hallgatásról állapodtak meg az Operaház vezetői, a jövőben kizárólag az alkotói munkáról adnak tájékoztatást. Mindezt azzal indokoltak, hogy a vita nem tesz jót az Operaháznak.
Vágólapra másolva!

A Magyar Állami Operaház (MÁO) főigazgatója, Hegyi Árpád Jutocsa, Kesselyák Gergely főzeneigazgató és Keveházi Gábor balettigazgató megállapodott abban, hogy a következő hetekben kizárólag az Operaház alkotó munkájáról tájékoztatják a közvéleményt - jelentette be Várkonyi Judit, az intézmény sajtóreferense csütörtökön.

Várkonyi hozzátette: az intézményben zajló szakmai vitájuk előnytelen formában mutatta az Operaház helyzetét. A konszenzus kialakítása, a konfliktusok megoldása után rövidesen tájékoztatjuk a sajtó képviselőit a MÁO belső helyzetéről - közölte a Várkonyi

Az Operaház főigazgatója múlt héten fegyelmit kezdeményezett Keveházi Gábor balettigazgató ellen, mert ő állt annak a tiltakozásnak az élén, amelyet az intézmény számos dolgozója indított a főigazgató által felvázolt változtatások ellen. Bozóki András kulturális miniszter azt nyilatkozta az ügyről, hogy a személyes konfliktusok elterelik a figyelmet a lényegről, az Operaház szükséges modernizációjáról.