Önvédelemből lőtt egy férfi a kórházban

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint egy verekedés volt az előzménye a keddi lövöldözésnek a békéscsabai kórházban, és a gázpisztolyt valószínűleg önvédelemből vették elő.
Vágólapra másolva!

A nyomozás eddigi adatai szerint egy verekedés következménye volt, hogy kedden késő délután egy helyi lakos, M. Károly 6 lövést adott le a nála lévő gázpisztollyal a Réthy Pál kórház traumatológiai osztályának előterében.

A lövöldöző féltestvére kora délután verekedett össze egy A. Péter nevű férfival egy korábbi, jelenleg bírósági szakban lévő könnyű testi sértés miatt - tájékoztatta az MTI-t a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A. Péter olyan súlyosan bántalmazta a másik férfit, hogy őt mentővel kellett a békéscsabai kórházba szállítani. Féltestvére őt látogatta meg a kórházban, amikor találkozott A. Péterrel, aki a szemtanúk állítása szerint őt is megtámadta. Ekkor vette elő M. Károly az engedéllyel tartott gázpisztolyát, és 6 lövést adott le önvédelemből.

A könnygáz maró hatása miatt a közelben lévők kimenekültek a kórház udvarára, így tett M. Károly és A. Péter is. Ők ketten az udvaron ismét összeverekedtek, ám a jelenlévők szétválasztották őket.

A. Péter ellen aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság gyanúja miatt indít eljárást a rendőrség. M. Károly ellen súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt járnak el, valamint azt is vizsgálják, jogos önvédelemnek lehet-e ítélni a gázpisztoly használatát. A rendőrség kihallgatta a gyanúsítottakat, akik egyelőre szabadlábon távozhattak. A nyomozást gyorsított eljárásban, szakértők bevonásával folytatják.