Kuncze maradt az SZDSZ frakcióvezetője

Vágólapra másolva!
Ismét Kuncze Gábort választotta frakcióvezetőnek az SZDSZ, és Világosi Gábort jelöli az Országgyűlés alelnökének. Az új frakcióban is maradnak a szigorú szabályok a hiányzás és a kiszavazás esetére.
Vágólapra másolva!

Formálisan is megalakult a szabad demokraták képviselőcsoportja, miután szerdán elfogadták a frakció alapszabályát és megválasztották a tisztségviselőket - jelentette be Kuncze Gábor pártelnök a tanácskozást követő sajtótájékoztatón. Kunczét újra frakcióvezetőnek választották, helyettese Pető Iván lett.

Az Országgyűlés két jegyzői posztjára Béki Gabriellát és Kis Zoltánt delegálják, a parlament alelnökének pedig Világosi Gábort jelölik. Kérdésünkre a pártelnök-frakcióvezető elmondta: bár az MSZP-vel nem egyeztettek arról, hogy az alakuló ülésen megválasztandó két alelnök egyikét az SZDSZ adja, de a házelnök szocialista lesz, ezért javasolják Világosi Gábort.

A frakció szabályzata, a korábbihoz hasonlóan szigorú lesz: ha előzetes bejelentés nélkül hiányzik valaki a szavazásról, akkor megbüntetik, vagy ha a képviselőcsoport együttes szavazásról dönt, de valaki mégis kiszavaz, akkor szintén szankciókra számíthat.