Vágólapra másolva!
Péntek reggeltől buszok szállítják haza Tisza menti otthonukba azokat, akiket az árvíz miatt ki kellett telepíteni. A lassú apadás miatt azonban a veszély még mindig nem múlt el teljesen, a Szolnok alatti folyószakaszt továbbra is szemmel tartják a szakemberek.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a kitelepített emberek visszaköltözése otthonaikba pénteken a Tisza mentén - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Péntek reggel autóbuszok érkeztek a befogadó állomásokhoz Tiszasas, Csépa és Szelevény lakóiért, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyei Nagyrét tanyavilágában élőkért. A szóvivő tájékoztatása szerint az emberek visszaköltözése a következő napokban folyamatosan történik. Az utakat azok előtt is megnyitották, akik saját autójukkal szeretnének hazatérni.

A háziállatok visszaszállítása a Jász-Nagykun-Szolnok megyei területen szombaton, míg Csongrád megyében vasárnap kezdődhet meg. A szóvivő ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az árvízi veszély még nem múlt el teljesen, mert nagyon lassú az apadás, így számtalan helyen tapasztalnak továbbra is csurgást vagy szivárgást. Elsősorban a Tisza Szolnok alatti szakaszán kell a szakembereknek nagy figyelmet fordítaniuk az árvízi jelenségekre.