Kampány indul a vaksi sofőrök kiszűrésére

Vágólapra másolva!
A közúti balesetek jelentős része a nem megfelelő látás miatt következik be. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ezért májustól óriásplakát- és tévékampányt indít, hogy felhívja minden közlekedésben részt vevő figyelmét arra: vizsgáltassák meg a szemüket.
Vágólapra másolva!

Országos kampányt indított a látáshibák okozta balesetek megelőzésére az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB). A május elsejétől augusztus végéig tartó akció során óriásplakátokkal és televíziós reklámokkal hívják fel az autósok figyelmét arra, hogy többségüknek nem megfelelő a látásélessége vezetés közben - közölte szerdán Pausz Ferenc alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Pausz Ferenc szerint a balesetek jelentős része azért következik be, mert a sofőrök nem látnak rendesen, ezért akarják felhívni a figyelmet arra, hogy a közlekedés szereplői vizsgáltassák meg a szemüket.

Az "Éleslátás = Biztonság" címmel indított kampányba 200 optikai cég is bekapcsolódik, hangsúlyozva az éleslátás fontosságát - közölte az akcióban részt vevő egyik cég igazgatója, aki szerint minden ötödik embert érint a helytelen szemkorrekció vagy más látáshiba.

Az akció során, a vizsgálatok alkalmával az új látásjavító és korrekciós eszközöket is megismertetik az autósokkal - mondta a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar főigazgatója. Szemészorvosok, optometristák számára továbbképzéseket tartanak, és az optikai cégeket is megismertetik a szemvizsgálat legmodernebb eljárásaival - tette hozzá Mészáros Judit.