Lebontottak egy védett épületet az Úttörő Áruháznál

Vágólapra másolva!
Három nap alatt tüntették el az egykori Úttörő Áruház mögött álló műemlék jellegű épületet, a jelek szerint engedély nélkül - írja a Népszabadság. A bontást végző AB 2005 Kft. szerint egy korábbi engedély lett újra érvényes, amely nem tiltja a bontást, a hivatal szerint viszont nem változtatták meg a bontást tiltó az említettnél egy hónappal később kiadott engedélyt.
Vágólapra másolva!

Lebontottak egy műemlék jellegű épületet az Úttörő Áruház mögött - írja a Népszabadság. A Reáltanoda utca 8. szám alatti ingatlan az áruház januári bontásakor még megtartandóként volt feltüntetve a bontási engedélyben, március végén azonban három nap alatt eltüntette a bontást végző AB 2005 Kft. A lap szerint a fejlemény mind az V. kerületi önkormányzatot, mind a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt meglepte.

Az AB 2005 Kft. igazgatója, Szonda Zsuzsa ugyan azt állítja, hogy kérésükre a, 2002. novemberi keltezésű bontási engedély helyett - amelyben megtartandóként szerepelt a kérdéses épület - időközben a közigazgatási hivatal egy egy hónappal korábban kiadott engedélyt helyezett vissza hatályba - amelyben még nem szerepelt az épület védettsége -, és ennek alapján bontottak.

Csakhogy az V. kerület műszaki osztályának vezetője, Gecső Ágnes szerint a bontást tiltó novemberi engedély van érvényben. Az előző engedélyből ugyanis kifelejtették a Reáltanoda utca 8 szám alatti épület megtartásának előírását, amit novemberben egészítettek ki. Az osztályvezető tagadja, hogy ezt megváltoztatták volna, amit neki a közigazgatási hivatal is megerősített - írja a Népszabadság.