Mécs még keresi a helyét az MSZP-frakcióban

Vágólapra másolva!
Az MSZP-s parlamenti képviselővé vált Mécs Imre azt mondja, a "demarkációs vonalról" a szélre ülne a parlamenti patkóban, mert az ad neki szabadságot. Az SZDSZ-es párttagságát szüneteltető, immár ötödik ciklusát kezdő veterán képviselő emellett azt is elmondta az [origo]-nak, hogy egyes liberális vezetőkkel ma már mindössze az udvariasságig terjed a viszonya, miközben kapott fideszes gratulációt is.
Vágólapra másolva!

"Eddig a demarkációs vonalon ültem a parlamentben, egyik oldalamon a fideszesek foglaltak helyet. Leginkább azonban a sor szélén szeretek ülni, mert az ad valamiféle szabadságot" - mondta a - minimum egy ciklusra - szocialista képviselővé váló politikus arra a kérdésünkre, hogy hova ülne: egykori elvbarátai mellé, avagy az MSZP-sek közé a tömegbe. "Már jelentkeztem Lendvai Ildikó frakcióvezetőnél, de még nem tudom, hogy hová raknak, és azt sem, hogy mi lesz majd a feladatom a frakcióban" - tette hozzá.

Az ötödik országgyűlési ciklusát kezdő veterán politikus elmondta, hogy az elmúlt néhány órában beszélt "szocialista politikustársaival és SZDSZ-es barátaival" is az eredményről. "De gratulált a lépcsőházban a fideszes Varga Mihály is" - közölte. Arra a kérdésre, hogy a személye körüli vihar lecsillapodása után ma milyen a viszonya a liberálisokkal, a következőt felelte: "Az SZDSZ tagságának óriási többségével jó a viszonyom, de van néhány vezető - egy kezemen meg tudnám számolni őket -, akik túlmentek minden határon. Velük a kapcsolatom az udvariasságig terjed."

Lencsés Csaba