Dávid Ibolya lezártnak tekinti a "savas-ügyet"

Vágólapra másolva!
Dávid Ibolyához, az MDF elnökéhez címzett nyílt levélben ismételte meg az RTL Klub minapi bocsánatkérését pénteken Kolosi Péter, a televízió programigazgatója az Esti Showder című műsor e heti adásának beharangozójában elhangzottakért. Dávid Ibolya válaszlevelében azt közölte: az ügyet lezártnak tekinti.
Vágólapra másolva!

Herényi Károly frakcióvezető szerdán jelentette be, hogy Dávid Ibolya az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) és Kolosi Péterhez fordul az RTL Klub egyik, csütörtöki műsorának beharangozójával kapcsolatban. A sajtótájékoztatón bejátszott előzetesben Fábry Sándor műsorvezető azt mondta: "Zöld erdőbe jártam, ibolyát találtam, nem akar szavazni, le kéne savazni".

Az RTL Klub még szerdán elnézését kért azért, ha a beharangozó Dávid Ibolyát személyében sértette. Mint közleményében írta, "Fábry Sándor nem Dávid Ibolyáról beszél, hanem egy régi gyerekverset költ át, amely egy erdőben talált ibolyáról szól". A kereskedelmi televízió társaság nem sugározta tovább az előzetest.

Az MDF elnöke pénteki, Kolosi Péternek írt válaszlevelében a bocsánatkérést lényegében elfogadva azt írta: az ügyet lezártnak tekinti. Dávid Ibolya közölte: ebben a "nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértésben" sem büntetőfeljelentést nem kíván tenni, sem polgári eljárást nem kíván indítani, továbbá levele másolatát megküldi az ORTT és a Panaszbizottság felé is.