26 MDF-es jelölt maradt a második körre

Vágólapra másolva!
Az első fordulóban 48 állva maradt MDF-es közül a második kör előtt összesen 22-en jelezték, hogy visszalépnek. Dávid Ibolya a választások előtt arról beszélt, hogy jelöltjeik mérhetetlen nyomás alatt állnak.
Vágólapra másolva!

Huszonkét MDF-es jelölt lépett vissza az állva maradt 48-ból az Országos Választási Iroda honlapjának adatai szerint. Dávid Ibolya, az MDF elnöke pénteken reggel az MTV Nap-kelte műsorában azzal indokolta a visszalépéseket, hogy jelöltjeik mérhetetlen nyomás alatt állnak.

A helyi Fidesz-tagok, aktivisták, szimpatizánsok "egymásnak adják a kilincset", hogy visszalépésre bírják az MDF-eseket - fogalmazott a pártelnök. Hozzátette: "a Magyar Demokrata Fórumra nehezedő nyomás szégyenteljes dolog egy demokráciában".

Így összesen, Baranya megyében kettő, Békésben kettő, Csongrádban egy, Győr-Moson-Sopron megyében kettő, Hajdú-Biharban három, Jász-Nagykun-Szolnok megyében egy, Komárom-Esztergomban egy, Nógrád megyében három, Pest megyében egy, Somogyban kettő, Tolnában egy, Vas megyében kettő, Zalában egy állva maradt jelölt állt el a megmérettetéstől.

Az első fordulót követően 48 MDF-es jelölt maradt állva. Közülük 46-an a harmadik helyen álltak, ketten pedig, akik a Fidesz-KDNP jelöltjei is, az első, illetve a második helyről várhatták a folytatást.