Több részeghez riasztották a mentőket

Vágólapra másolva!
Vasárnap az átlagoshoz képest több részeghez hívták ki a mentőket, akik viszont már a húsvét hétfői "csúcsra" is készülnek. A mentőszolgálat szóvivője szerint a szilveszter után a húsvéti a legkritikusabb időszak a magatehetetlen részegek számát tekintve, és közúti balesetekben is többen sérülnek meg ilyentájt.
Vágólapra másolva!

Vasárnap az átlagnál 20-30 százalékkal több részeg emberhez riasztották a mentőket - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki elmondta: a mentőszolgálat már készül arra, hogy húsvét hétfőn ennél sokkal több esethez kell majd kivonulniuk. A fokozott előkészületek ellenére, a tapasztalatok alapján nem kell több mentőautót szolgálatba állítani hétfőn sem - tette hozzá a szóvivő.

"A szilveszter után a húsvét a legkritikusabb. Országszerte akár a százat is elérheti azoknak a magatehetetlen részegeknek a száma, akiket a mentőknek kell beszállítani" - mondta Győrfi Pál. Emellett egyre több alkoholmérgezett gyereket kell ellátniuk a mentősöknek húsvétkor, mert a szülők felelőtlenül szeszes itallal kínálják őket.

Húsvétkor megduplázódik azon balesetek száma, ahol családok sérülnek, sokszor találkozunk olyan esettel, amikor két autó ütközésekor tíz sebesültet is el kell látniuk - mondta a szóvivő. A balesetek egyértelmű oka az alkoholfogyasztás, vagy a gépkocsivezető részegsége okozza a bajt, vagy az, hogy a már ittas családfő a vezetésben rutintalan feleségnek adja át a volánt - sorolta az okokat Győrfi Pál.