Vágólapra másolva!
Autójuk otthonhagyására kérte a szegedieket az árvíz miatt szombaton a város polgármestere. A Tisza vízállása várhatóan két napon belül rekordot dönt, a helyiek addig ingyen utazhatnak a tömegközlekedési eszközökön.
Vágólapra másolva!

Két napon belül meghaladja a 960 centimétert, s ezzel rekordot dönt a Tisza vízszintje Szegednél. Emiatt néhány, a lakosságot is érintő korlátozó intézkedést vezetnek be a városban - jelentette be Botka László polgármester szombati sajtótájékoztatóján.

Szombaton este 8 és vasárnap reggel 6 óra között Szeged teljes közigazgatási területén, a Tisza mindkét partján a gátak és a védművek közelében csak az árvízi védekezésben résztvevők tartózkodhatnak - mondta a polgármester, hozzátéve: a tilalmat megerősített rendőri és városőri szolgálat ellenőrzi.

Szombaton 14 órától a tömegközlekedési járművek Szegeden ingyenesen vehetők igénybe. A polgármester azt kérte a lakosságtól, hogy lehetőség szerint tartózkodjanak a személygépjárművek használatától, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a védekezést akadályozó járműveket figyelmeztetés nélkül, azonnal elszállítják.

A város teljes közigazgatási területén szivattyúzási tilalmat rendeltek el a magántulajdonú ingatlanokban. Botka László arra biztatta a város lakóit, ha bármilyen árvízzel kapcsolatos jelenséget észlelnek, azt haladéktalanul jelentsék a vízügyi szakembereknek.