Visszalép az MSZP-s jelölt Gyenesei javára

Vágólapra másolva!
Visszalépett a szocialista jelölt a Somogy megyei 6-os számú választókerületben. Rákóczy Attila egyúttal a Somogyért Szövetség jelöltjeként induló Gyenesei István támogatását kérte a választóktól.
Vágólapra másolva!

Az MSZP képviselőjelöltje, Rákóczy Attila csütörtökön közleményben tudatta, hogy visszalép az első körben legtöbb szavazatot szerző, a civilek színeiben induló Gyenesei István javára. Rákóczy megköszönte a választók bizalmát. Egyben arra kérte őket, hogy a második fordulóban minél többen éljenek állampolgári jogukkal, és támogassák a Somogyért Szövetség jelöltjét.

Az MSZP megyei elnökével, Kolber Istvánnal közösen aláírt közleményében Rákóczy Attila azt írta, döntését "az MSZP illetékes szervezetei egyetértésével" hozta meg.

Gyenesei István korábban az [origo]-nak azt mondta, még ha visszalépnének is a javára, akkor sem hajlandó a támogatásért cserébe belépni egyik frakcióba sem. Mint elmondta, szabadon akar gazdálkodni a képviselői szavazataival, és hisz abban, hogy a maguk erejéből meg tudják nyerni a második fordulót is.

Gyenesei István, a Somogyért Szövetség jelöltje 9458 szavazattal, 36,67 százalékos támogatottsággal az első helyen végzett az első fordulóban a Nagyatád központú dél-somogyi választókerületben. A második helyet a Fidesz-KDNP jelöltje, Kuzma László szerezte meg 8749 szavazattal, 33,92 százalékos támogatottsággal. A harmadik helyen végzett szocialista jelölt 6585 szavazatot kapott, s ezzel 25,53 százalékos választói támogatottságot nyert el.

[origo]/MTI