A rendszerváltókat figyelmezteti Kuncze

Vágólapra másolva!
Nyílt levélben szólította fel csütörtökön Kuncze Gábor a "rendszerváltó liberális" szavazókat arra, hogy a második fordulóban a jelenlegi koalíció jelöltjeit támogassák. Kuncze szerint egyedül az SZDSZ képviseli a rendszerváltás örökségét. Orbán Viktor korábban a Fidesz Kossuth téri és a budai Várban rendezett nagygyűlésén is próbálta megszólítani a liberális szavazókat.
Vágólapra másolva!

"Egyet nem szabad most tennie egyetlen liberálisnak sem: a Fideszre szavazni április 23-án" - tartalmazza az a nyílt levél, amelyet Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke tett közzé csütörtökön. Az SZDSZ elnöke szerint a Fidesz kezdi belátni, hogy hiba volt támadni a liberálisokat, ennek részeként többek között "eltávolították dr. Antiliberalizmust, Mikola Istvánt". Kuncze szerint azonban ha a Fidesz mégis győzne, nem liberálisabb, hanem konzervatívabb lenne.

Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kommunikációs vezetője közleményében úgy reagált: "Kuncze Gábor csütörtöki nyilatkozatából kiderül, hogy a rendszerváltoztató erőből az MSZP cselédpártjává vált SZDSZ szolgalelkűen mielőbb igyekszik csatlakozni Gyurcsány Ferenc agresszív, leszámoló politikájához".

Orbán Viktor a Fidesz Kossuth téri és a budai Várban rendezett nagygyűlésén is próbálta megszólítani a liberális szavazókat. A Fidesz elnöke a Kossuth téren többek között arról beszélt, hogy a rendszerváltó erőknek - itt a Fidesz mellett felsorolta többek között az "akkori SZDSZ-t" és az MDF-et is - voltak ugyan nézeteltéréseik, de egyetértettek abban, hogy "nem akarják vissza a múltat, a limuzinszocialistákat".