Elmarasztalták Gyurcsányt is egy kampánylevélért

Vágólapra másolva!
Elmarasztalta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is egy szocialista képviselő mellett a Komárom-Esztergom megyei bíróság, mert az MSZP egy olyan kampánylevelet küldött a tatabányai polgármesteri hivatalba, amelyen mindkettőjük aláírása szerepelt. A bíróság eltiltotta őket a jogszabálysértés folytatásától.
Vágólapra másolva!
Fotó: Fábián Évi
Aláírt egy rossz helyre küldött kampánylevelet

Schvarcz Tibor, az MSZP Tatabányán megválasztott képviselője és Gyurcsány Ferenc is jogszabályt sértett a Komárom-Esztergom megyei bíróság szerint. Mindketten aláírták ugyanis azt a kampánylevelet, amelyet a tatabányai polgármesteri hivatalba küldött az MSZP országos központja. Ez jogszabálysértő, mivel az épület közhivatalnak számít - állapította meg a bíróság.

Az ügyben korábban eljáró helyi és területi választási bizottságok csak a feladót ítélték vétkesnek. Bencsik János, Tatabánya polgármestere azonban fellebbezett, mert szerinte a levelet aláíró személyeknek tudniuk kellett arról, hogy a levél kinek szól.

A bíróság most ezt elfogadva megállapította, hogy Schvarcz Tibor és Gyurcsány Ferenc is elkövette a jogszabálysértést, és eltiltották őket ennek folytatásától.

A választás első fordulójában győztes szocialista képviselő fideszes ellenfele egyébként Bencsik János volt. A választási eredményt sem ő, sem a Fidesz helyi szervezete nem kifogásolta.