Délelőtt kezdtek csak egyeztetni a Fidesz gyűléséről

Vágólapra másolva!
Nem akarnak kiadni információkat a két nagy politikai erő hétfői demonstrációiról a pártok, a rendőrségtől azonban megtudtuk, hogy míg az MSZP nagygyűlésének biztosítását már vasárnap délelőtt elkezdte szervezni a hatóság, addig a Fidesz demonstrációjáról csak hétfőn kezdték meg az egyeztetéseket.
Vágólapra másolva!

"Akinek meglepetés egy Orbán-beszéd, azt meglepetésként fogja érni" - közölte a Várban tartandó nagygyűléssel kapcsolatos érdeklődésünkre a Fidesz egyik munkatársa. "Orbán maga írja a beszédét" - tette hozzá a sajtós, majd kérdésünkre elmondta, várják a "fórumosokat, a MIÉP-eseket, az MSZP-seket, a családosokat és a család nélkülieket is."

Az MSZP Batthyány-örökmécsesnél tartandó nagygyűléséről is csak az az információ jelent meg, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt és Hiller István pártelnök mellett Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke mond beszédet a helyszínen. Egyéb részleteket nem közöltek egyik rendezvényről sem.

Az MSZP jelezte elsőként a demonstrációt

Már vasárnap déltől le volt zárva a Batthány-örökmécses környéke a Gyurcsány Ferenc által hétfő délutánra összehívott nagygyűlés miatt, tudtuk meg Schőn Pétertől, a BRFK kommunikációs igazgatójától. Schőn elmondta az [origo]-nak, hogy bár választási esemény miatt területfoglalási engedélyt nem kell előre benyújtani a pártoknak, de természetesen a forgalmi korlátozások miatt a szervezők és a rendőrök - rendszerint - már jó előre egyeztetnek, és bejárják a leendő helyszínt.

Ez a szocialisták kampányeseménye kapcsán már vasárnap délelőtt megtörtént, aztán le is zárták a demonstráció szűk környéket, míg a Fidesz-helyszín bejárása hétfőn történt meg. A két nagy párt miniszterelnök-jelöltje a választás éjszakáján szinte egy időben - Gyurcsány kicsit előbb - jelentette be, hogy hétfő 16 órára hívják össze a szimpatizánsokat.

Lesznek különleges óvintézkedések

"Mindkét eseményen több hivatalos szervezet is részt vesz a biztosításban, így a fő szervező BRFK mellett az ORFK és a Köztársasági Őrezred is, hiszen kiemelt védelmet élvező állami vezetők is megjelenhetnek, és várhatóan megjelennek ezeken az eseményeken" - közölte Schőn Péter, aki arra a kérdésre nem válaszolt, hogy mennyi rendőr biztosítja majd az eseményeket és hogy helyszínenként mennyi ember biztosításával számolnak.