Orbán: "Harcolni fogunk"

Vágólapra másolva!
Döntetlen közelire sikerült kihozni az első fordulót - értékelte a választások eredményét Orbán Viktor vasárnap este. A Fidesz elnöke elmondta: a győzelemhez 75 mandátumot kell szerezni a második fordulóban. A Fidesz hétfőn választási nagygyűlést tart a Várban.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap éjszaka elmondott beszédében elsőként azoknak mondott köszönetet, akik részt vettek az országgyűlési választások első fordulóján. A Fidesz elnöke gratulált azoknak a jelölteknek, akiknek már első fordulóban sikerült mandátumot szerezniük.

Orbán az előzetes eredményeket értékelve elmondta: az elmúlt hetekben a legtöbb közvélemény-kutatás szerint vesztésre álltak, az eredményt azonban végül sikerült döntetlen közelire kihozni. "Sikerült nyitva tartani az esélyt a második fordulós győzelemre" - tette hozzá Orbán.

"109 mandátum sorsa a következő fordulóban dől el, a győzelemhez pedig 75 képviselői hely szükséges" - mondta a Fidesz elnöke. Orbán hozzátette: 2002-ben ennyi mandátumot szerzett a Fidesz, ugyanennyi szükséges a győzelemhez most is. A Fidesz elnöke elmondta: hétfő délután 4 órakor mindenkit várnak a Várban, onnan indul a második forduló.

Orbán a riválisoknak azt üzente: "Az nevet a végén, aki utoljára nevet." A Fidesz elnöke úgy fogalmazott, a következő két hétben "harcolni" fognak.