Tiltakozik Sub Bass a balos kampányklip miatt

Vágólapra másolva!
Tiltakozik Sub Bass Monster rapper, mert egyik dalát engedélye nélkül használta fel a Fiatal Baloldal egy Orbán Viktort támadó kampányfilmhez. A rapper szeretne kimaradni a politikából, és jogi útra tereli az ügyet.
Vágólapra másolva!

Sub Bass Monster 4 ütem című dalát átírva készített Orbán Viktort támadó kampányfilmet a Fiatal Baloldal (Fib). Az MSZP ifjúsági szervezetének negatív kampányához a rapper engedélye nélkül használták fel a dalt. Sub Bass Monster tiltakozik és elhatárolódik az átdolgozástól, amelyhez nyilatkozata szerint nincs köze.

A rapper az [origo]-nak elmondta: jogi útra tereli az ügyet, mert "ha egy zenész egy másik zeneművet szeretne feldolgozni, akkor őrületes procedúrán kell átküzdenie magát, mire végre talán engedélyt kap". Sub Bass azt mondta, akkor sem engedte volna a Fiatal Baloldalnak a 4 ütem átdolgozását, ha a beleegyezését kérik. "Nem szerettem volna egyik oldal színeiben sem pompázni" - fogalmazott. "Tudják rólam, hogy semmi ilyesmit nem vállalok" - tette hozzá.

A Fiatal Baloldal illetékese az [origo] megkeresésére nem kívánt nyilatkozni elnökük, Komássy Ákos balesetére hivatkozva (Komássy éjjel súlyosan megsérült egy autóbalesetben, útitársa életét vesztette).

A kampányfilm egyébként megtalálható a Fib Vérnarancs nevű oldalán, ahol több politikai kisfilm bemutatását is ígérik. A Sub Bass rapszövegét átdolgozó flash animáció a Fideszt és Orbán Viktort mutatja, aki a refrén szerint "ígér, megnyer, elfelejt, mosolyog".