Bepanaszolja az SZDSZ a Fidesz állításait

Vágólapra másolva!
Hazugsággal vádolja az SZDSZ a Fideszt az egészségügyi reform kapcsán. A liberálisok az OVB-hez fordulnak, mert a Fidesz azt állítja, hogy a kormány privatizálni kívánja a kórházakat, s ezért a betegeknek magas összegeket kell majd fizetniük az ellátásért.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul a Fidesz egészségüggyel kapcsolatos kampánya miatt - közölte Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője szerdán. Mint mondta, nem tűrik, hogy a Fidesz kampánya folyamatosan hazugságokra épüljön.

Molnár Lajos, az SZDSZ egészségügyi miniszterjelöltje hangsúlyozta: azért nyújtanak be kifogást az OVB-hez, mert a Fidesz reklámkampánya az egészségüggyel kapcsolatban alkalmas a választók megtévesztésére. Orbán Viktor április 3-án Szombathelyen a jelenlegi kormánykoalíció tagjaira utalva úgy fogalmazott: "azt mondják, el akarják adni és fizetőssé teszik az egészségügyet, de hogyan fogjuk akkor gyógyíttatni magunkat"? Molnár Lajos szerint a mostani egészségügy az, ami fizetős.

Szintén kifogást nyújtanak be az OVB-hez egy szerdai napilapban megjelent fideszes hirdetés miatt, "mely azt sugallja, hogy a kormány privatizálni kívánja a kórházakat, aminek következtében a betegeknek magas összegeket kell majd fizetniük egy-egy tanácsadásért, szülésért, műtétért" - mondta Molnár Lajos. Az OVB a kifogásról csütörtöki ülésén dönt.

A Fidesz ugyanakkor továbbra is fenntartja állításait. A párt szóvivője, Szijjártó Péter közölte, az MSZP és az SZDSZ a 2004 decemberi népszavazást megelőző kampányában világossá tette: el akarja adni a magyar kórházakat. Szijjártó Péter szerint ha Gyurcsány Ferenc és a jelenlegi kormánykoalíció marad hatalmon, akkor privatizálni fogja a kórházakat, és bevezeti a fizetős egészségügyi szolgáltatásokat. Aki a Fideszre szavaz, arra szavaz, hogy egy új, polgári kormány adjon garanciát a kórházak köztulajdonban tartására és az ingyenes egészségügyi ellátásra - közölte a szóvivő.