Házhoz mennek a buzdító Fidesz-aktivisták

Vágólapra másolva!
Az [origo] információi szerint kedden kezdődött a Fidesz péntekig tartó mozgósító kampánya, melynek során az aktivisták felkeresik a párt szimpatizánsait, hogy emlékeztessék őket a választáson való részvételre. A mozgósítás részleteiről a Fidesz-központ nem ad tájékoztatást, kerületi fideszes forrásaink azonban egyebek mellett elmondták azt is, hogy a felkeresett választók a buzdítás mellett tollat, hűtőmágnest, kilincsfület is kapnak majd.
Vágólapra másolva!

A választások első fordulóján való részvétel várhatóan nem éri el a négy évvel korábbi értéket (A közvéleménykutatók A legutóbbi alkalommal 60% körüli részvételi arányt jósoltak.). A győzelem kulcsa lehet, hogy milyen arányban képesek mozgósítani a nagy pártok saját szavazótáborukat. A Fidesz-MPSZ keddtől péntekig tartó mozgósító kampányát kerületi fideszes forrásaink szerint a Polgárok Házában szervezik, a részletekről a kerületi kampányfőnökök is az utolsó pillanatban értesülnek.

Az [origo]-nak három egymástól független fővárosi kerületi fideszes beszélt a mozgósítási akcióról, bár elmondták, hogy a mozgósítás teljes tervét és a súlypontokat nem ismerik. Szerintük ezt csak a központban tudják, az egyes körzetek kampányfőnökei elől is titkolják. A Fidesz központjában többszöri megkeresésünkre sem adtak hivatalos tájékoztatást a mozgósítási tervről.

A Fidesz hivatalosan már korábban bejelentette, hogy megvásárolta az országos választási névjegyzéket, de a párt a szimpatizánsairól külön információkkal bír a korábbi politikai akcióknak, aláírásgyűjtő kampányoknak (népszavazási javaslat, népi kezdeményezés, nemzeti konzultációs program, nemzeti petíció) köszönhetően.

Az [origo] tudomása szerint az aktivisták elsősorban az úgynevezett billegő körzetekre koncentrálnak, vagyis ahol különösen bizonytalan a választások kimenetele, de ettől függetlenül mindenütt felkeresik azokat a címeket, ahol az ajánlószelvényeket kapták. Egyik kerületi fideszes forrásunk szerint "az aktivisták amúgy is tudják, hogy korábban honnan dobták ki őket, így oda nem mennek. De különben megpróbálnak mindenkivel személyesen beszélni."

Mint kerületi fideszes forrásaink elmondták, az egyik budai kerületben 80-100 aktivista lesz mozgásban, egy észak-pestiben is legalább 70-80-an, és lesznek segéderők, Amelyek szükség esetén átirányíthatók. Az aktivisták személyesen adják át Orbán Viktor választásra buzdító levelét, így a megadott címre mindenütt becsöngetnek majd.

A levél mellé kisebb ajándékot is kap a választó: tollat, hűtőmágnest, kilincsfület. Az utóbbin lévő matricáról azt is megtudhatja, hogy melyik szavazókörbe kell majd vasárnap mennie. A matricákat a választókerületben a napokban szortírozzák és ragasztják fel. Az aktivistáknak a nap végén jelenteniük kell, hogy milyen sikerrel jártak, és a kapott címlistát is vissza kell adniuk. A Fidesz narancssárga kampánydzsekije nem kötelező viselet, viszont az aktivistáknál lesz egy "Munkatárs" feliratú lapka, amivel igazolják, hogy a Változás 2006 kampánycsapatának tagjai.