Egyre több gyereket rabolnak ki Pesten

Vágólapra másolva!
Budapesten az elmúlt időszakban egyre több fiatalkorút és iskolást rabolnak ki - tudatta a BRFK az [origo]-val. A rendőrség kiemelten kezeli ezeket az ügyeket "a sértettek életkora és a bűncselekmények kiemelt súlya" miatt. A kerületi rendőrkapitányságoknak több bűntettet sikerült felderíteniük.
Vágólapra másolva!

Februárban egy tizenöt éves gyerektől vették el a mobiltelefonját a Blaha Lujza téren, másnap ugyanitt egy tizenkilenc éves fiatalt támadtak meg - tőle is a mobiltelefonját vették el. A BRFK nyomozócsoportot alakított az ügy felderítésére, elfogták és előzetes letartóztatásba helyezték a gyanúsítottat, a 15 éves L. F.-et. A nyolcadik kerületben két másik, tizenöt és tizenhét éves fiatal ellen is eljárás indult hasonló típusú bűncselekmények miatt. Ők feltehetőleg két tizennégy év alatti gyerektől raboltak el mp3-lejátszót - közölte a BRFK.

A tizenkilencedik kerületben négy, 14-17 éves budapesti fiatalt vettek előzetes letartóztatásba, csoportosan elkövetett rablás gyanúja miatt. "A kirabolt fiatalok kihallgatásuk során elmondták, hogy az elkövetők általában tizenhat-tizennyolc év körüliek voltak, valamilyen indokkal szólították meg őket, késsel vagy veréssel fenyegetőztek, majd arra kényszerítették őket, hogy adják átát mobiltelefonjukat, mp3-lejátszójukat, discmanjüket vagy akár kerékpárjukat" - közölte a rendőrség az [origo]-val.