Feljelenti a tv2 a pedofil hirdetések feladóit

Vágólapra másolva!
Egyenként ellenőrzik ezentúl a moderátorok a tv2 teletextjének társkereső oldalára beérkező sms-ek tartalmát. A szigorítástól a televízió azt reméli, hogy a jövőben nem kerülhetnek képernyőre a korábban rendszeresen olvasható pedofil hirdetések. A korábbi törvénytelen hirdetések miatt a tv2 ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.
Vágólapra másolva!

Hétfőtől több moderátor dolgozik a tv2 teletextjének társkereső oldalára beérkező sms-ek szűrésén, ezért a jövőben valószínűleg nem kerülhetnek képernyőre pedofil tartalmú hirdetések. Múlt héten az [origo] is beszámolt róla, hogy a tv2 teletextjének társkeresésre szolgáló oldalán rendszeresen feltűnnek olyan üzenetek, melyekben 18 év alatti fiatalok kínálják szexuális szolgáltatásaikat különböző ellenszolgáltatásokért, például feltöltőkártyáért.

Akkor a tv2 arra hivatkozott, hogy a naponta beérkező több tízezer üzenetet nem tudják úgy szűrni, hogy ilyen sms-ek egyátalán ne kerüljenek képernyőre. A korábbi sms-ek tartalmáért a tv2 nem tartja felelősnek magát, arra hivatkoznak, hogy sem az üzenetek valóságtartalmát, sem a küldő személyét nem tudják ellenőrizni.

A tv2 vezetősége úgy döntött, hogy hétfőtől jelentősen megnövelik a teletext moderátorainak kapacitását, és biztosítják, hogy a jövőben a napi több tízezer üzenetet tételesen szűrjék a moderátorok. Az ellenőrzés napi 24 órás lesz - áll a televízió közleményében.

A teletexten korábban megjelent illegális hirdetésekkel kapcsolatban a tv2 ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. Az sms-ek küldőinek a telefonszáma nincs meg a tv2-nek, a számokat ugyanis nem tárolhatják, mivel ezek az adatok személyes adatnak minősülnek.