Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megrongálták az MSZP kampányközpontját Hajdúnánáson

Vágólapra másolva!
Összefestették és megrongálták az MSZP kampánycentrumát Hajdúnánáson péntekről szombatra virradóan az éjszaka folyamán. Nagy Sándornak, az MSZP térségi országgyűlési képviselőjelöltjének üzenve az ismeretlenek a "Go home Izrael Sanyi!" - feliratot festették az épület falára.
Vágólapra másolva!

Az ismeretlen elkövetők lefeszítették a falról az odaerősített fémkeretet, amin az MSZP logója található - mondta Nagy Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára. A politikus Hajdú-Bihar megye 9. számú, Hajdúböszörmény központú, egyéni országgyűlési képviselői választókerületében a szocialisták jelöltje.

Nagy Sándor közölte: spray-vel lefújták a táblákat, leszaggatták a plakátokat, az ajtóra pedig azt írták: "Go home Izrael Sanyi!" A szocialista politikus szerint ez kimeríti a közösség elleni izgatás bűncselekményét, ezért nem csak a választókerületi választási bizottságnál, hanem a rendőrségen is bejelentést tettek. "Idevezet a harag, a mocskolódó, a hiszterizáló kampány, amit a Fidesz Kiss Attila képviselő-jelölt támogatásával és részvételével folytat" - jelentette ki az incidens kapcsán Nagy.

A szocialista politikus hozzátette: "Az általuk kontrollált helyi lapokban hetek, hónapok óta hazug, megtévesztő, és gyűlöletkeltésre alkalmas írások jelennek meg" ellene. Nagy Sándor sajnálatosnak tartja, hogy "a Fidesznek és a választókerület szélsőjobb erőinek ennyi mondanivalója van a térségről, s ez a programja".

Az egyéni választókerületi választási bizottságnak három napja van arra, hogy határozatot hozzon az ügyben - közölte az MTI érdeklődésére szombaton Vasas Lászlóné, a Hajdú-Bihar megyei területi választási iroda vezetője.

Ha a bejelentés megalapozott, akkor eltiltja az elkövetőket a jogsértéstől, ha nem, akkor elutasítja a beadványt, ha pedig bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor a bizottság is a rendőrséghez fordul - tette hozzá az irodavezető megjegyezve, hogy a területi választási bizottsághoz fellebbezés folytán kerülhet az ügy.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről