Visszalép az MSZP jelöltje Kóka javára

Vágólapra másolva!
A szocialista párt I. kerületi jelölje visszalép Kóka János szabad demokrata képviselőjelölt javára. Cserébe az SZDSZ visszalépteti azt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei jelöltjét, akinek Szekeres Imre lett volna a szocialista ellenfele.
Vágólapra másolva!

Visszalép Kóka János liberális gazdasági miniszter javára Molnár Zsolt, az MSZP képviselőjelöltje Budapesten, a I-II. kerületi 1. számú választókerületben. A két politikus ezt szerdán jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón.

"Olyan bizalmat helyeztek belém, amely arról szól, hogy közösen szocialisták és szabad demokraták akadályozzák meg azt, hogy a jobboldal jelöltje tovább maradhasson ezen a poszton, illetve közösen, ennél nagyobb kiterjedésben akadályozzuk meg azt, hogy Orbán Viktor a következő ciklusban erősebb parlamenti erőt képviseljen, mint a szocialisták és a szabad demokraták" - mondta Kóka János, megköszönve a szocialisták bizalmát.

Molnár Zsolt, aki a szocialisták budapesti listáján a 16., aláírva a visszalépésről szóló hivatalos okiratot, közölte: az első fordulóban a jelenlegi kormánykoalíció történelmi győzelmet érhet el ebben a konzervatívnak tartott választókerületben. A Várnegyedben eddig még mindig jobboldali jelölt nyert.

A szocialista jelölt visszaléptetéséért cserébe az SZDSZ visszalépteti Magyar Leventét, Jászberény liberális polgármesterét Jász-Nagykun-Szolnok 2. választókerületében. Ebben a körzetben az MSZP Szekeres Imrét indítja. "A választások első fordulója előtt további megállapodást már nem kötnek" - közölte az MTI-vel Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke.