Gyurcsány: Megvédjük az országot

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc a közszolgálati televízió Az Este című műsorában azt mondta, hitelesek és kellően megalapozottak azok az információk, amelyek szerint külföldi bűnözői csoportok magyarországi robbantásokra készülnek. "Azaz olyan bűnözői csoporttal állunk szemben, ami megbízásból, pénzért, másért, ilyen bűncselekményeket elkövet" - fogalmazott a miniszterelnök a kedden délután rögzített, de a késő esti órákban sugárzott beszélgetésben.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök szerint a tervezett robbantásokról szóló értesülés jelent akkora fenyegetettséget, hogy komolyan kell venni és nyilvánosan kell beszélni róla, mert ezzel üzenni kell azoknak, akik ilyet terveznek, hogy az illetékes szervek, hatóságok tudnak róla, és megvédik az országot. Hozzátette: visszatartó erejű is lehet, ha a nyilvánosság előtt beszélnek az információkról. "Meg fogjuk védeni az országot!" - szögezte le Gyurcsány Ferenc.

A műsorvezető kérdésére válaszolva elmondta, a tervezett robbantásokról szóló információk pontosan meghatározzák az elkövetőket, illetve akik ezzel gyanúsíthatóak. Kitért arra, hogy három olyan személyről van szó, akik közül az egyik Magyarországon tartózkodik, a másik február második felében járt az országban, a harmadik magyarországi tartózkodásáról vagy felbukkanásáról nem tudnak. Az a három személy, akikről információk vannak, jelenleg is dolgozik megbízásokon - tette hozzá a miniszterelnök.

Elmondta még, hogy a megbízóról, vagy a megbízás részleteiről nincs több adat annál, mint amit korábban ismertettek.