Csalással vádolja az MSZP-t egy lázadó szocialista

Vágólapra másolva!
Csalásra készül az MSZP Nagykátán - állítja Bácsics Gyula, a helyi választási bizottság szocialista alelnöke, aki szerint az MSZP eddig minden választáson csalt. Az MSZP kijelentései miatt etikai eljárást indít Bácsics ellen. A párt vezetősége szerint Bácsics egy szabálytalanul összehívott ülésen jutott hozzá tisztségéhez.
Vágólapra másolva!

"Minden egyes választáson csaltak a szocialisták Pest megye 6. választókerületében" - közölte csütörtökön a Hír TV Célpont című műsorában Bácsics Gyula, a helyi választási bizottság MSZP-s alelnöke.

Bácsics szerint a szocialisták a 2002-es választási csalás megismétlésére készülnek Nagykátán. Bácsics szerint a csalást úgynevezett láncszavazásos módszerrel követnék el. Ennek lényege, hogy az első, lefizetett szavazó a fülkében zsebre rakja a lepecsételt szavazólapot, az üres borítékot pedig bedobja az urnába.

A lepecsételt üres szavazólapot ezután elviszi az MSZP-központba, ahol beikszelik rajta a szocialista pártot, illetve jelöltjét. A következő lefizetett szavazó a már kitöltött szavazólapot viszi magával a szavazókörbe, majd a kapott lepecsételt üres szavazólapot megint kicsempészi.

Szekeres Imre, az MSZP alelnöke az MTV Nap-kelte című műsorában vasárnap elmondta: a szocialisták nem követtek el választási csalást Nagykátán. Szekeres hozzátette: a helyi jegyző erősítette meg, hogy nem volt Bácsics nevű választási bizottsági alelnök Nagykátán.

Az MSZP Pest megyei területi szövetségének alelnöke vasárnap elmondta: Bácsics Gyula nem alelnöke a nagykátai választási bizottságnak. Szabóné Müller Timea szerint Bácsics tavaly egy szabálytalanul összehívott helyi ülésen jutott hozzá ehhez a tisztséghez, így nem jogosult a funkció betöltésére. Ezt megállapította a párt megyei és az országos etikai bizottsága is.

Szabóné szerint nem felelnek meg a valóságnak Bácsics azon állításai sem, hogy a Pest megye 6. számú választókörzetében a 2002-es választások során a szocialisták csalással jutottak plusz szavazatokhoz. Az alelnök szerint valótlan állításai miatt etikai eljárás indul a párton belül Bácsics ellen.