Minisztert jelölhetne a Magosz

Vágólapra másolva!
A Fidesz kormányra kerülése esetén a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége tesz majd javaslatot az agráriumért felelős miniszter személyére - jelentette be szombaton Orbán Viktor. A Fidesz elnöke arra kérte a szervezet elnökét, hogy jövő vasárnapra készítsen jelentést a vidék állapotáról.
Vágólapra másolva!

Megállapodást kötött szombaton a Fidesz és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz). Az egyezség szerint, ha a választásokat követően a Fidesz alakíthat kormányt, az agráriumért felelős minisztert a Magosz jelölheti.

"A felkészülés legfontosabb része a leltárkészítés, mert a valós tényeket ma elzárják az ország lakói elől, a kormánykoalíció nem beszél őszintén a vidék helyzetéről" - mondta a Fidesz kormányfőjelöltje. "Ezért arra kértem Jakab Istvánt, hogy április 2-ára, a magyar szolidaritás napjára készítsen egy gyors jelentést az agrárium és a vidék állapotáról, hogy tisztán láthassunk" - jelentette be a politikus.

Orbán Viktor szerint a mostani kormánypártoktól 2002-es ígéreteik ellenére a vidék felemelkedése nem várható. "Az is igaz, hogy egy luxus limuzin hátsó üléséről nem látszanak a vidék problémái" - jegyezte meg a Fidesz elnöke. "A limuzinból nem lehet látni, hogy egy parasztasszony hogyan tömi a libát, (...) a limuzinban csak a liba mája fontos, az is csak tíz percig" - mondta Orbán Viktor.