Kóka: Osztogatott a Fidesz

Vágólapra másolva!
Az Orbán-kormány 2002 áprilisában a két választási forduló között négy nap alatt több mint 7 milliárd forint odaítéléséről döntött a Széchenyi-terv keretében - közölte a gazdasági miniszter a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.
Vágólapra másolva!

Kóka János a Klubrádiónak telefonon azt nyilatkozta, hogy a mai napon olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyekből kiderül, hogy a Fidesz vezette kormány utolsó évében a Széchenyi-tervre fordított 50 milliárd forintból, 27,7 milliárdot a választások körüli két hónapban osztottak ki.

A gazdasági miniszter szerint a legutóbbi választások első fordulója után az akkori, Fidesz kormány szokatlan intenzitással kezdett a Széchenyi-terv szerződéseinek befogadásához, és azok napokon belüli kifizetéséhez.

Kóka beszélt olyan kifizetésekről is, ahol a szerződéskötéskor az igénylő cég felszámolás alatt állt, de a megítélt pénzt így is kifizették a megszűnőben lévő cégnek. Említett egy olyan termálfürdő-projektet, ahová a birtokába került dokumentumok szerint tartálykocsival hordták oda a vizet a medence feltöltéséhez, mivel a környéken nem található termálforrás.

A miniszter a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában hangsúlyozta, hogy nem tisztje megítélni az ügyletek törvényszerűségét, ezt a rendőrség hivatott kivizsgálni.