Országjárásra indulnak a Fidesz vezetői

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor, Mikola István és Schmitt Pál országjáró turnéra indul a következő két és fél hétben. Hárman, összesen 130 településre látogatnak el és ismertetik a Fidesz programját.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke és Deutsch-Für Tamás, a Fidesz kampányának kommunikációs vezetője szerdán bemutatta az egyik olyan kamiont, amellyel országjárásba kezd a Fidesz három vezetője, Orbán Viktor miniszterelnök-jelölt, Mikola István miniszterelnökhelyettes-jelölt és Schmitt Pál alelnök, a Hajrá, Magyarország! kampánykörút keretében. A jármű hátsó részét színpaddá lehet alakítani és egy óriáskivetítő is helyet kapott rajta.

A három vezető a Fidesz programját ismerteti az április 9-i első fordulóig hátralévő időben. Orbán Viktor 55 településre látogat, és 4474 kilométert utazik a kampányturné során. Mikola István 51 települést keres fel és mintegy 4 ezer kilométert tesz meg. Schmitt Pál pedig két tucat helyre megy el, 2338 kilométeres utat vállalva. Az ő feladata elsősorban nem a program ismertetése lesz, hanem az, hogy a Fidesz kampányában feladatot vállaló önkéntesekkel találkozzon, és ennek segítségével minél több embert tudjanak meggyőzni arról, hogy elmenjen szavazni.

Deutsch-Für Tamás a kampánykörútról azt mondta: pártja arra törekszik, hogy a programismertetés "jókedvű, őszinte, lendületes kampánykörút legyen". Hozzátette: az akciót ünnepi készülődésnek, a választást pedig a demokrácia ünnepének tekintik. Szerinte, aki azt mondja, hogy ez az akció bármilyen veszélyt rejt magában, az nincs tisztában a demokratikus alapértékekkel, az antidemokratikus gondolatokat fogalmaz meg.

Rogán Antal megjegyezte, hogy a hétfőn elkezdődött országjárás során, már érte egy kellemetlenség a stábot. Az egyik kamiont az autópálya rendőrség ellenőrzés céljából megállította és Rogán állítása szerint háromnegyed órán keresztül vegzálta.

Komáromi Gergely