Még dolgozik a Fidesz a miniszterjelölti listán

Vágólapra másolva!
Még a választások első fordulója előtt nyilvánosságra hozza a Fidesz, hogy kormányra kerülése esetén kiket jelöl a miniszteri posztokra. Az [origo] információi szerint a névsornak egyelőre nincs végleges változata.
Vágólapra másolva!

A Fidesz kongresszusa után Deutsch-Für Tamás azt mondta, hogy még a választások első fordulója előtt ki fog derülni, hogy kik azok a szakemberek, szakpolitikusok, akikre az Orbán-Mikola páros számít a kormányzati működés során. Neveket azonban nem közölt a Fidesz kampányának kommunikációs vezetője. Az [origo] úgy tudja, hogy még most is alakul a jelöltek névsora, egyelőre nincs végleges változat.

Hivatalosan csak annyit jelentett be a Fidesz, hogy Orbán Viktor a párt miniszterelnök-jelöltje, Mikola István pedig a miniszterelnökhelyettes-jelölt. Mikola emellett egy háttérbeszélgetésen azt is elmondta, hogy az egészségügyi területet nem szívesen engedné ki a kezéből. Orbán pedig egy korábbi nyilatkozatában azt ígérte, hogy a mezőgazdasági miniszter mindenképpen a gazdatársadalom képviselője lesz, ha kormányra kerülnek. Ezt támasztja alá, hogy Jakab István, a Magosz elnöke a Fidesz országos listáján a 11., biztos befutó helyet kapta.

Bár a miniszteri posztokról a nyilvánosság előtt még nem esett szó, valószínűleg a Fidesz programjának kidolgozásában szerepet vállaló szakpolitikusok közül többen is kormányzati pozíciót kaphatnak. Matolcsy György a gazdasági, Varga Mihály a pénzügyi kérdések, Fónagy János a közlekedés területén, Navracsics Tibor pedig a kormányzati struktúra kialakításával kapcsolatban dolgozott ki programrészeket.

Komáromi Gergely