Orbán délelőtti gyűlést javasol Gyurcsánynak

Vágólapra másolva!
Nyílt levelet írt Orbán Viktor Fidesz-elnök Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, amelyben azt javasolja, hogy miután a Fidesz délután tartja április 2-i nagygyűlését, ezért az MSZP délelőtt bonyolítsa le hasonló jellegű rendezvényét.
Vágólapra másolva!

"Üdvözöljük az MSZP első nagy utcai rendezvényét" - áll Orbán Viktor nyílt levelének elején, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz intézett. Orbán ebben közli, hogy a Fidesz április 2-án délután 2-kor fogja tartani "békés politikai nagygyűlését" a Kossuth téren, ezért azt javasolja, hogy az MSZP délelőtt tartsa meg ugyanarra a napra tervezett fővárosi rendezvényét.

A nagygyűlések körül azután alakult ki vita a Fidesz és az MSZP között, hogy a hétvégén kiderült, a két párt ugyanarra a napra, április 2-ára hirdette meg fővárosi tömegrendezvényét. Erre vonatkozó tervét először Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közölte szombaton egy miskolci rendezvényen. Másnap, a vasárnapi Fidesz-kongresszuson ugyanakkor Orbán Viktor bejelentette, hogy pártja szintén akkor tart nagygyűlést a fővárosban.

Gyurcsány a "köztársaság védelmében", Orbán pedig a "félelem nélküli Magyarország" jegyében hirdette meg pártja rendezvényét. Az MSZP az Andrássy út Kodály körönd és Dózsa György út közötti szakaszára, a Fidesz pedig a Kossuth térre, a négy évvel ezelőtti nagygyűlés helyszínére, jelentette be a rendezvényt. Miután kiderült, hogy egy napra esik a két rendezvény, az MSZP elnöke, Hiller István megkérte a Fideszt, hogy egy nappal előbb tartsák meg a gyűlést, ezt azonban az ellenzéki párt elutasította.