A fideszes jelölt nyert Szentendrén

Vágólapra másolva!
Dietz Ferenc, a Fidesz és más polgári szervezet jelöltje nyerte Szentendrén a vasárnapi időközi polgármester-választást - közölte Molnár Ildikó, a helyi választási iroda vezetője.
Vágólapra másolva!

Az adatok összesítése szerint a győztesre 5.144-en adták le szavazatukat, ez az érvényes szavazatok 57,4 százalékát jelenti. A második helyezett Drobilisch Erzsébet, az MSZP jelöltje, 3.357 szavazatot kapott, ami 37,4 százalékos támogatottságot jelent. Filó András, a MIÉP támogatottja 465 szavazatot kapott, ami 5,2 százaléknak felel meg. A részvételi arány alacsony, 46,3 százalékos volt. A 19380 választásra jogosult közül összesen 8.965-en mentek el szavazni.

Dietz Ferenc jogász-közgazdász, Szentendre új polgármestere szerint a nagyarányú győzelem bebizonyította, hogy az emberek helyben - és országosan is - valóban változást akarnak. "Most arra az általam kínált programra szavaztak, amelynek központjában a rend megvalósítása a fejekben, a lelkekben, az intézményekben". Hozzátette: mivel mostani megbízatása csupán fél évre szól, indulni kíván az őszi polgármester-választáson is, hogy a város fellendítésére kidolgozott programja megvalósulhasson.

Az MSZP sajnálja, hogy alacsony volt a részvétel mind Szentendrén a polgármester választáson, mind pedig Mosonmagyaróváron az időközi képviselőválasztáson - mondta az eredmények ismeretében az MSZP szóvivője. Nyakó István hozzátette: a szocialista párt a következő időszakban is "ugyanazzal a nyugalommal, nyugodt hangvételben" folytatja az országgyűlési választási kampányát, mint azt tette eddig.

A szóvivő közölte: az MSZP gratulál a győzteseknek és köszöni mindazoknak, akik a szocialisták jelöltjére voksolt.