MSZP-s szórólapok miatt háborog a Fidesz

Vágólapra másolva!
A nyugdíjakkal együtt az MSZP nyugdíjemelési programját ismertető szórólapot vittek ki a postások Győrött. A Fidesz felháborodott emiatt, mert szerintük ezzel célzottan befolyásolták a nyugdíjasokat. A helyi MSZP szerint mondvacsinált ügy az egész, amivel az ellenzéki párt csak el akarja terelni a figyelmet országos választási botrányairól. A helyi választási bizottság jogosnak ítélte az esettel kapcsolatos bejelentéseket, de nem marasztalt el senkit.
Vágólapra másolva!

A győri postások a nyugdíjjal együtt kézbesítik az MSZP nyugdíjemelési programját ismertető szórólapot - közölte Szijjártó Péter, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján. Szijjártó ezért magyarázatot vár a Magyar Posta vezetőitől vagy a Magyar Posta vezetőit megbízóktól a történtekre, mert szerinte mindez súlyos törvénysértés. A Fidesz szóvivője szerint az akció olyan látszatot kelt, mintha a szocialista párttól kapnák a nyugdíjat az idős emberek. Szakács Imre, a Fidesz Győr-Moson-Sopron megyei elnöke pedig úgy vélte, mindezzel egy bizonyos társadalmi réteg célzott befolyásolása történik.

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője pénteken, a győri sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva úgy nyilatkozott, hogy a Magyar Posta megfelelően felkészült a választási kampányra, kidolgozta azokat az iránymutatásokat, amelyekhez a dolgozóknak az eljárásokban tartaniuk kell magukat. Az eddigi tapasztalatok szerint a cégnél rendben betartják ezeket - tette hozzá. Leszögezte, hogy a posta hálózata minden versengő párt számára nyitott.

Az MSZP győri szervezete közleményében hangsúlyozza: a helyi választási bizottság csütörtöki határozata az állítólagos jogsértéssel kapcsolatban felelőst nem nevez meg, és jogkövetkezményeket sem állapít meg. A bizottság döntése az MSZP-re, illetve a Postára nézve semmiféle elmarasztalást nem tartalmaz. Mindezek jól mutatják, hogy mondvacsinált ügyről van szó, amely csupán el akarja terelni a figyelmet arról, hogy a Fidesz országos választási botrányai a megyét is elérték.

Az esettel kapcsolatos bejelentéseket a győri választási bizottság jogosnak ítélte csütörtöki ülésén. Három bejelentés érkezett a bizottsághoz, amelyek azt kifogásolták, hogy megsérült a választási eljárásnak azon alapelve, amely esélyegyenlőséget köt ki jelöltek és jelölőszervezetek között. Elmarasztalásra azonban nem került sor.