Mobilon is szól az SZDSZ Kovács Pistije

Vágólapra másolva!
Huszonkétféle Kovács Pisti által felmondott mobiltelefonos csengőhangot lehet letölteni az SZDSZ honlapjáról. Az MSZP és az MDF a legifjabb választópolgárok megnyerésére meglepetéssel készül még a választások előtt, de ennek részleteiről egyelőre nem beszélnek. A Fidesz nem tervez hasonlót.
Vágólapra másolva!

"Kovács Pisti vagyok, azonnal vedd fel!, Felvétel indul, felvétel indul, Azonnal vedd fel, bácsi!, Vedd fel, édes arany haverom!" - ilyen és ehhez hasonló szövegű csengőhangokat lehet letölteni az SZDSZ honlapjáról.

"A honlapra szerda reggel került fel a csengőhang, csütörtök reggelig több mint ezren töltötték le. A szolgáltatás ingyenes" - mondta el az [origo]-nak Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke. Hozzátette ugyanakkor: nem gondolja, hogy hamarosan százezrek szaladgálnak majd Kovács Pisti-s csengőhanggal országszerte, szerinte főként a párt tagjai és aktivistái töltik majd le a kisfiú hangját. Arra a kérdésünkre, hogy az ő telefonján is Pisti szólal-e meg, azt felelte: "nem, ebben konzervatív vagyok".

Nyakó István, az MSZP szóvivője elárulta az [origo]-nak, hogy még a választások első fordulója előtt előállnak valami meglepetéssel a fiatalabb választópolgárok megszólítására. Ennek részleteiről azonban még nem kívánt nyilatkozni.

"A Fidesz nem gondolkodik hasonló kampányfogásokban, sem mobiltelefonos, sem internetes területen" - mondta Szijjártó Péter, a párt szóvivője. "Igaz, láttam már fideszes háttérképet mobilon, és vannak hirdetéseink az interneten. De mi alapvetően más kampányban gondolkodunk" - fűzte hozzá.

Megkeresésünkre Herényi Károly, az MDF kampányfőnöke is a szocialistákéhoz hasonló tervről számolt be, ők a hétvégén indítanak egy "meglepetés honlapot" a fiatalokat megcélozva ezzel. Erről azonban ő sem volt hajlandó részleteket elárulni, mint mondta: "Akkor nem lenne meglepetés." A Kovács Pisti-s csengőhangokra pedig azt mondta: "Az ötletek tárháza a kampányban végtelen."

Lencsés Csaba