Bizonyítaná a Fidesz segítségét a Munkáspárt

Vágólapra másolva!
Az érintettek hozzájárulását kérte a Munkáspárt 2006 azoknak a hangfelvételeknek a nyilvánosságra hozatalához, amelyek bizonyítják: a Fidesz a pártnak segítséget ajánlott az ajánlószelvények gyűjtésében. A Fidesz provokációnak nevezte a Munkáspárt2006 állításait.
Vágólapra másolva!

A Magyarországi Munkáspárt 2006 péntek délutánig várja a Fidesz-képviselők hozzájárulását ahhoz, hogy a velük készített hanganyagot nyilvánosságra hozhassák. Ha ez nem történik meg, az Országos Választási Bizottsághoz fordulnak - áll szerdai közleményében, amelyet a párt alelnöke és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke által írt alá.

Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 alelnöke kedden sajtótájékoztatón közölte, hogy több fideszes képviselőjelölt ajánlott fel segítséget a Magyarországi Munkáspárt 2006-nak az ajánlószelvények gyűjtésében. A politikus három konkrét esetről számolt be: Tóth András, Vinnai Győző és Hajzer László Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes képviselőjelölt ajánlott fel segítséget.

Az említett beszélgetésekről, és az ezzel kapcsolatos, a Fidesz képviselői által később kezdeményezett egyes telefonhívásokról hangfelvételek készültek. Ezek a hangfelvételek egyértelművé teszik, hogy mi is történt az ügyben - olvasható a közleményben.

A Fidesz provokációnak nevezte a vádakat. A három - Vajnai Attila által megnevezett - fideszes képviselőjelölt közleménye szerint nem ők, hanem a Munkáspárt kereste meg a nagyobbik ellenzéki pártot. Jelezték továbbá, hogy a Magyarországi Munkáspárt 2006 állításai miatt jogi útra terelik az ügyet.

Tóth András, Hajzer László, Vinnai Győző, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltjei szerdai közleményükben ismét leszögezik, hogy ostoba és nyilvánvaló provokációnak tartják a Munkáspárt állításait: "A valóság a következő: a Munkáspárttól megkeresték a Fideszt, de mi nemet mondtunk arra a kérésre, hogy adjunk ajánlószelvényt a jelöltjeiknek. Ezt a politikailag és jogilag elfogadhatatlan ajánlatot a legesleghatározottabban visszautasítottuk".