Önkielégítő fórum helyett bulizott az MSZP

Vágólapra másolva!
Egy szintetizátoros és egy énekes szolgáltatta a mulatós zenét, játékbuszt osztottak tombolán, fideszes virágtartót nyert az MSZP-s jelölt felesége. Dióhéjban így foglalható össze a szocialisták sárvári jótékonysági rendezvénye, ahol a helyiek megtáncoltatták Gurmai Zita európai parlamenti képviselőt is. Gurmairól egyébként kiderült, hogy nem szereti az önkielégítő lakossági fórumokat, és megtudtuk azt is, hogy az MSZP-sek "vidám, jókedvű emberek". Kampány kicsiben sorozatunk keretében a sárvári MSZP lagzihangulatú jótékonysági báljába látogattunk.
Vágólapra másolva!

Leginkább egy jól sikerült lakodalomhoz hasonlított az MSZP sárvári szervezete által szervezett szombati jótékonysági bál. A buli elejéről és két beszédről lemaradtak ugyan tudósítóink, de ezek az egyik bálozó szerint "szerencsére nem voltak túl hosszúak". Az MSZP helyi jelöltje, Szabó Lajos és a díszvendég, Gurmai Zita (az MSZP európai parlamenti képviselője) nyitotta meg a rendezvényt - két órán belül már csak az ült az asztaloknál, aki két tánc között pihenni akart.

Gurmai Zita is két tánc között mondta el beszédét még egyszer az [origo]-nak. Az új uniós esélyegyenlőségi tervről, a nők évszázadáról, a prostitúció visszaszorításáról szóló európai elképzelésekről, valamint a sárvári kórházról is beszélt, az este tombolabevételeit és a felajánlott pénzt ugyanis a kórház kapta.

"Egyébként azért jöttem most el ide, mert Szabó Lajossal, aki nagyon rendes ember, már régóta működünk együtt" - mondta Gurmai Zita, kifejtve a politikáról és a kampányról alkotott véleményét is: "Nem önkielégítő lakossági fórumokat kell tartani, nem magunkat kell dicsőíteni, és csak annyit szabad ígérni, amennyit be tudunk tartani tisztességesen" - fogalmazott, mielőtt visszahívták táncolni.

Közben tombolahúzást tartottak: először a fődíjat sorsolta ki a díszvendég, mert vissza kellett mennie Budapestre -, másnap reggel már programja volt a Parlamentben. Gurmai Zita saját felajánlását, két Európa-báli belépőt adott át a zöld kettes jegy birtokosának. "Most már elmehet" - jegyezte meg nevetve Szabó Lajos, a házigazda. "Ezt is tegye be az internetbe" - kérte meg tudósítónkat az egyik bálozó a sorsolásra célozva.

Sorsoltak többek között kozmetikában beváltható bónokat, tükröt, vázákat, márkás konyakosmeggyet és még egy játék autóbuszt is - bár utóbbiról nem sikerült kideríteni, ki ajánlotta fel. A fideszes Dénes Tibor sárvári polgármester ajándékát, egy virágtartót Szabó Lajos felesége nyerte meg. A képviselőjelölt aggódott, nem gondolják-e majd emiatt, hogy meg volt bundázva a sorsolás. A sárvári kórháznak egyébként százötvenezer forintot gyűjtöttek össze a tombolán.

Fotó: Fábián Évi
Szabó Lajos és felesége tánc közben

Éjfél körül már együtt énekeltek a mulatozók, akik úgy tűnt, régóta ismerik egymást. A mulatós zenére kötelező vonatozásba szinte minden jelenlévő beszállt, beleértve Szabó Lajost is. "Mi jót mulatunk, a kórháznak is kell a pénz, és hát kampány is van" - magyarázta arcát törölgetve egy középkorú nő, aki maga is párttag. Elmondása szerint mindenki, aki jelen volt, hozzá hasonlóan kapcsolódik az MSZP-hez, párttag vagy aktivista, illetve a barátaik.

"A Gyurcsány komoly ember, okos, bízunk benne, és megtesszük, amit tudunk" - sorolta lelkesen, amikor az MSZP kampányáról kérdeztük. "Ez félig buli, de félig kampány is" - mondta egy ingujjra vetkőzött férfi az [origo]-nak. "Hogy finoman fogalmazzak, most fontos, hogy sok MSZP-s rendezvény legyen a városban, szükségünk van a pozitív visszajelzésekre" - vélte.

Az egyre hangosabbá váló társaságban Németh Józsefné, a bál főszervezője próbálta összefoglalni a bál - és a helyi MSZP - filozófiáját: "Mi vidám, jókedvű emberek vagyunk, éljük az életünket, és közben megyünk előre. A másik oldaltól sem zárkózunk el, nyitottak vagyunk" - mondta. A társaság végül fél háromkor oszlott fel, Németh Józsefné elmondása szerint a párttagok maradtak utoljára. Azt, aki egyedül volt vagy messze lakott, a főszervező szerint maga Szabó Lajos fuvarozta haza.

Wirth Zsuzsanna

Fotó: Fábián Évi

Hamarosan egy fideszes rockkoncertről és az ellenzék politikusainak sárvári látogatásairól is beszámolunk.