Szili bocsánatkérést vár fideszes ellenfelétől

Vágólapra másolva!
Az MSZP pécsi szervezete és Szili Katalin szombaton bocsánatkérésre szólította fel Borhidi Attilát, Baranya 2. számú választókerületének fideszes képviselőjelöltjét, amiért egy általa feladott újsághirdetésben a szocialisták szerint valótlan állításokat közölt, többek között, hogy Szili kínai vendégmunkásokat toboroz Magyarországra.
Vágólapra másolva!

Pénteken a Pécsi Hét című hirdetési újságban Szili és a Kínai Fal címmel féloldalas hirdetés jelent meg, amelyben Borhidi Attila arra figyelmezteti a választópolgárokat, hogy veszélyben vannak a magyar munkahelyek - számolt be Juhász István, a szocialisták városi elnöke és az Országgyűlés elnöke Pécsett tartott sajtótájékoztatón.

A fideszes jelölt a hirdetésben választókerületi ellenfele közelmúltban tett pekingi látogatására utalva azt állítja, hogy Szili Katalin kínai vendégmunkásokat toboroz Magyarországra, amit Szili Katalin hazugságnak nevezett a hirdetésre reagálva.

A hirdetésben az is szerepelt: Kína meg akarja szerezni a taszári repülőteret, hogy kínai dömpingáruval árassza el Magyarországot, tönkretéve a hazai vállalkozásokat, illetve az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal elnöke kínai vállalatokkal akar Magyarországon utakat és lakónegyedeket építtetni. Ezenkívül azt is tartalmazta, hogy Budapesten a kádári idők magas rangú rendőrtisztjeinek ügyvédi irodái gyorsított eljárással szereznek munkavállalói és letelepedési engedélyeket kínaiak számára.

Szili emlékeztetett arra, hogy Magyarország az Európai Unió tagja, külföldiek belépésére, munkavállalására ugyanúgy uniós szabályok vonatkoznak, mint az áruk behozatalára. Egy egymillió dollárból felépülő, uniós normák szerint működő, áruelosztással foglalkozó logisztikai központ nem munkahelyeket szüntetne meg, hanem munkahelyeket teremtene.

Szili Katalin a hirdetést annak tükrében is furcsának tartja, hogy Baranya 2. számú országgyűlési választókörzetének képviselőjelöltjei a közelmúltban megállapodtak abban: pozitív kampányt kívánnak folytatni, és nem egymással, hanem programjukkal, annak széles körű ismertetésével akarnak foglalkozni.