Hiller szerint a Fidesznek nincs programja

Vágólapra másolva!
A Fidesznek nincs programja, nekünk van; ők az MSZP-ről, az MSZP az országról beszél - mondta Hiller István, az MSZP elnöke egy battonyai választási fórum után.
Vágólapra másolva!

"Ma a szocialista párt vezérkara, a kampányt irányítók egy egységes, jól szervezett és erős csapat, amely a párt által elfogadott programot hirdeti az országban" - mondta az MSZP elnöke egy választási fórum alkalmából Battonyán.

Egy hónnappal a választások előtt világosan kiderülnek a különbségek, a Fidesznek nincs programja, nekünk van, ők az MSZP-ről, az MSZP az országról, ők Gyurcsányról beszélnek, Gyurcsány az új Magyarországról - mondta Hiller István.

A helyi művelődési házban összegyűlt, mintegy 700-800 ember előtt tartott beszédében az MSZP elnöke Gyurcsány Ferenc korábbi brüsszeli, illetve moszkvai tárgyalásait nemzeti érdekérvényesítésnek, nemzeti politikának nevezte.

"Nem kell ahhoz nagy bátorság, különösebb erő sem, hogy emberek kimenjenek egy térre, síppal, dobbal, nádi hegedűvel nagy vircsaftot csapjanak, kelepeljenek, kiabáljanak" - mondta. Ellenben kimenni tárgyalni, határozottan ennek az országnak eredményt hozni, pénzt, lehetőséget, ez nemzeti politika - tette hozzá.

A miniszterelnök moszkvai tárgyalásairól szólva kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc ott "nem konfliktust gerjesztett, hanem tárgyalt, fehér asztal mellett kompromisszumot köt, megállapodik, és 14 év után Oroszország elnöke eljön Magyarországra (...), és visszahozza a hatvan éve elhurcolt kincseket, a sárospataki könyvtár könyveit".

Hiller István nemzeti politikának, érdekérvényesítésnek nevezte az aradi Szabadság-szobor ismételt felállítását is. "Mégis csak a mi kormányunk tárgyalásainak eredményeként, a mi segítségünkkel, a mi kormányunk idején állította fel az RMDSZ Aradon a Szabadság-szobrot" - emelte ki.

A Fidesz választási plakátjairól szólva azt emelte ki, hogy azok "azt hirdetik, hogy rossz". Szerinte a Fidesz "mindenre, és mindennek az ellenkezőjére azt hirdeti és állítja, hogy rossz, azt tudja mondani, hogy nem. Nemekből pedig nem lehet felépíteni egy országot" - hangsúlyozta.

A szocialisták választási programját az első olyannak nevezte a "szabad Magyarország történetében, amelyben például a Békés megyeieknek (...) a Csongrád megyeiknek (...) lebontva, világosan és egyértelműen meg tudjuk mondani, hogy mit ajánlunk".

Az elnök megígérte például, hogy megépítik az M44-es autóút Kunszentmárton és Békéscsaba között, illetve a Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza közötti vasútvonal rehabilitációját, benne az állomásépületekkel együtt. Hiller István kiemelte a dél-alföldi ivóvízminőség-javító programot is. Mint mondta 225 településen lesz jobb minőségű, tisztább ivóvíz, amelynek beruházási költéségét egyébként 101 milliárd forintra terveznek.

Az MSZP elnökének beszédét követően Karsai József, a szocialista párt térségi országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje bejelentette, hogy a választókerületben 11 500 ajánlószelvényt gyűjtött össze. Arra kérte hallgatóságát, hogy szavazatukkal is támogassák megválasztását, hiszen már az első fordulóban győzni szeretne.