Elfogadták az SZDSZ országos listáját

Vágólapra másolva!
Elfogadta a Szabad Demokraták Szövetsége országos listájának első harminc helyét a liberális párt országos tanácsa - közölte Kuncze Gábor pártelnök a testület szombati ülése közben tartott sajtótájékoztatón. A listavezető Kuncze Gábor, aki egyben a liberális párt miniszterelnök-jelöltje is.
Vágólapra másolva!

Az országos listát Kuncze Gábor vezeti, őt követi Kóka János gazdasági miniszter, a harmadik Fodor Gábor ügyvivő. A lista Sándor Klárával folytatódik, utána Molnár Lajos, Magyar Bálint, Horn Gábor, Béki Gabriella, Kovács Kálmán, Eörsi Mátyás a további sorrend. A pártelnök szerint az első helyeken olyan politikusok találhatók, akik személyükben is megjelenítik azokat a témákat, szakterületeket, amelyeket az SZDSZ fontosnak és kiemelendőnek tart.

Kuncze Gábor szerint, ha az SZDSZ-nek a következő Országgyűlésben újra legalább 20 fős frakciója lesz, akkor a képviselőcsoportban megnő a fiatalok és a nők aránya is. Ugyanakkor megjegyezte, hogy szerinte ennél többen jutnak majd a parlamentbe. Példaként említette az Új Generáció korábbi elnökeit, Gusztos Pétert és Csőzik Lászlót, előbbi a 14., utóbbi a 16. a listán. Ugyanakkor a jelenleginek a duplájára emelkedne a nők létszáma is, a már említettek mellett a 20. helyen T. Asztalos Ildikó lenne a liberálisok negyedik női képviselője.

Az országos tanács az ügyvivői testület javaslata alapján fogadta el a listát, az egyetlen változás Fodor Gábort érintette, aki a javasolthoz képest előbbre, a harmadik helyre került a végleges listán. A 31-50. helyeken nem várható nagy változás az ügyvivői tanács korábbi ajánlásához képest - mondta Kuncze Gábor. Az ügyvivői testület fogja feltölteni a lista 50. feletti helyeit.

Bőhm András, a párt országos tanácsának elnöke a testület ülését követően elmondta: a országos lista első 50 helyének elfogadása után, szavaztak az SZDSZ fővárosi listájáról is. A tanács az üt javaslatával szemben a fővárosi választmány által jóváhagyott Demszky Gábor, Pető Iván, Lakos Imre, Bőhm András, Béki Gabriella sorrendet fogadta el - közölte.