Kampányhajrában jön az új Magyar Vizsla

Vágólapra másolva!
Az [origo] úgy tudja, hogy várhatóan március végén, a kampány hajrájában jelenik meg a kormányoldalt bíráló Magyar Vizsla harmadik száma. A lapot kiadó egyesületnél egyelőre hallgatnak a részletekről.
Vágólapra másolva!

Két-három hét múlva megjelenik a Magyar Vizsla című lap harmadik száma az [origo] értesülése szerint. Korbuly Klára, a lapot kiadó Adózók Érdekvédelmi Szövetsége szóvivője nem kívánt a kiadvány megjelenése előtt nyilatkozni a részletekről. Korábban, a második szám január eleji megjelenése után még arról volt szó, hogy február végén, március elején jelenik meg a harmadik szám.

A Magyar Vizsla eddigi két száma nagy politikai vihart váltott ki. A lap a kormányoldalt élesen bírálta, az első szám címlapján Gyurcsány Ferenc kormányfő képe mellett "Hol a pénzünk?", a második szám első oldalán "Akiknek semmi sem drága" szalagcím olvasható, Gyurcsány Ferenc és Kóka János gazdasági miniszter fényképe alatt. Mindkét számban a kormány ígéreteit kérik számon, és az ellenzék egyik kedvenc szlogenjét, a luxusbaloldalt is többször emlegetik a cikkekben. Arról írnak, hogy miközben az átlagemberek életkörülményei romlottak, a baloldali politikusok urizálnak.

Az MSZP már az első szám után azt állította, hogy a Vizsla nem igazi civil kiadvány, hanem valójában a Fidesz nem hivatalos kampánylapja. Ezt azzal támaszották alá, hogy adózásról szó sincs a lapban, miközben a kiadó egyesület nevéből az következhetne, hogy adóügyekkel foglalkoznak. Emellett több millió példányban jelent meg az újság, ezt pedig egy egyesület nehezen tudná finanszírozni. Ráadásul több, a Fidesz által is hangoztatott szlogent használt a Vizsla is - érvelt az MSZP.

Igazán nagy visszhangot akkor kapott a Magyar Vizsla, amikor kiderült, hogy a Fidesz székházából, Rogán Antal kampányfőnök faxáról küldték el a Vizsla egyik oldalát a Magyar Postának. Az eset kipattanása után a Fidesz vizsgálatot rendelt el, kiderült, hogy amikor a faxot küldték, Rogán szabadságon volt. A Fidesz belső vizsgálata szerint a bent dolgozók egy külső ügyféllel tárgyaltak, aki egy fax elküldésére kért lehetőséget. Ennek tartalmáról, a címzett személyéről azonban - a párt állítása szerint - a Fidesz munkatársainak nem volt tudomásuk. A faxkészülékről pedig az derült ki, hogy az korábban a kampányfőnök titkárságáé volt, de a központi faxhoz került, így azt a párt hivatalának többi munkatársa használta. A Fidesz részéről eddig minden nyilatkozatban tagadták, hogy közük lenne a Magyar Vizslához.