450 ezer aktivistát mozgósít a Fidesz

Vágólapra másolva!
Mozgósító kampányba kezd a Fidesz. Schmitt Pál alelnök szerint 400-450 ezer aktivista segítségével mind a 8 millió választót el szeretnék érni. Kiderült az is, hogy az ellenzéki párt mind a 176 választókerületben bejelentette egyéni jelöltjét, s összesen több mint 1 millió 516 ezer ajánlószelvényt gyűjtöttek.
Vágólapra másolva!

A Fidesz mintegy 400-450 ezer aktivista közreműködésével elindítja mozgósító kampányát, amellyel a választásokig hátralévő 30 napban mind a 8 millió választópolgárt el szeretnék érni - jelentette be Schmitt Pál, az ellenzéki párt alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Mint mondta: a tavaly kezdődött toborzókörúton 100 ezer önkéntes jelentkezett, de a mozgósító kampányban számítanak a 11 ezer polgári kör 200-250 ezres tagságára, a Fidesz 32 600 fős tagságára, valamint a Fidesszel szövetséges szervezetek - a Fidelitas, a Lungo Drom, a KDNP, Kisgazda Polgári Egyesület és a Vállalkozók Pártja - 90 ezer fős tagságára is.

Összességében tehát a Fidesz 400-450 ezer ember aktív közreműködésére számít a mozgósító kampányban, amelynek célja, hogy mind a 8 millió választópolgárt elérjék, és legalább háromnegyed részüket rábírják, hogy el is menjen szavazni - mondta.

Hozzátette: nem csak a demokrácia sikere lenne, de a Fidesz győzelmi esélyeinek is kedvezne a magas részvételi arány. Kérdésre válaszolva ugyanakkor leszögezte: a szavazás napján, április 9-én nem keresik fel a választópolgárokat semmilyen formában.

Schmitt Pál elmondta: a Változás 2006 mozgósító kampányért személyesen vállal politikai felelősséget, de munkáját segíti Pelczné Gáll Ildikó alelnök a női kampánnyal, Kósa Lajos Debrecen polgármestere, Hende Csaba, a polgári körök koordinátora, Kubatov Gábor, a Polgárok Háza igazgatója és Loppert Dániel, a Fidesz ifjúsági tagozatának vezetője.

A politikus közölte azt is, hogy mind a 176 választókerületben bejelentették egyéni jelöltjeiket, s összesen több mint 1 millió 516 ezer ajánlószelvényt gyűjtöttek. Ennyi ajánlószelvényt a demokrácia történetében még egyetlen párt sem gyűjtött - tette hozzá, megjegyezve, hogy sajtóhírek szerint az MSZP csak ennek a felét tudta összegyűjteni.