Vezetékszakadás miatt késnek a vonatok

Vágólapra másolva!
Majdnem egy órát késtek a Nyugati Pályaudvarról induló és az oda érkező vonatok szerda reggel, mert két felsővezeték is elszakadt. A vezetékeket tíz órára helyreállították, de kora délutánig még késésekkel kell számolni - közölte a MÁV szóvivője.
Vágólapra másolva!

Helyreállították a reggel nyolc óra körül leszakadt felső vezetékrendszert Rákospalota-Újpestnél és a Városligetnél. Délelőtt tíz órától így ismét közlekedhetnek a vonatok a Budapest-Vác, a Budapest-Vácrátót, illetve a Budapest-Cegléd vasútvonalon.

Délelőtt órás késések is voltak, mert a vágányokra szakadt vezetékek eltávolításáig nem közlekedhettek a vonatok. Ez a Nyugati Pályaudvarra érkező és az onnan induló vonatokat érintette, az elővárosi járatok egy része csak Rákospalota-Újpestig, illetve Kőbánya-Kispestig közlekedett.

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője elmondta: a menetrendben a kora délutáni órákig még biztos lesznek csúszások, késések. A szóvivő szerint délelőtt a vonatok 50-60 percet késtek, körülbelül 20 járatot, és 5-6 ezer utast érintett a reggeli üzemzavar. A problémás szakaszokon diesel-mozdonyok szállították az utasokat.