Állítólagos bűnözős fotót közöltek Orbánról

Vágólapra másolva!
Egy olyan fotót közöl a 168 óra, amelyen a hetilap állítása szerint Orbán Viktor egy alvilági figurával szerepel. A kép a korábbi bokszoló, Kovács István éttermében készülhetett, amikor Erdei Zsolt ökölvívó világbajnoki címét ünnepelték 2004-ben. Ekkor valóban jelen volt Orbán Viktor is, akivel sok vendég készített közös fotót.
Vágólapra másolva!

A 168 óra című hetilap csütörtökön megjelenő számában egy olyan fényképet közöl, amelyen Orbán Viktor és M. Róbert látható, aki a lap szerint a magyarországi szervezett bűnözés egyik ismert figurája. A kép 2004. január 17-én készülhetett, Kovács Kokó István Box utca nevű éttermében, amikor Erdei Zsolt ökölvívó profi világbajnoki címet nyert.

A lap állítása szerint az Orbánnal egy fotón szereplő férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van, de vádolták már okirat-hamisítással, csalással, garázdasággal, önbíráskodással, zsarolással kábítószer-csempészéssel, prostituáltak futtatásával. Nagy József, a cikk szerzője kérdésünkre közölte: biztos benne, hogy a kép nem hamisítvány, és azon valóban egy hírhedt bűnöző látható. Nagy azt mondta, ha egyszázaléknyi esélye is lett volna annak, hogy a képen nem M. Róbert szerepel, nem írta volna meg a cikket.

Kovács Kokó István az [origo] megkeresésére azt mondta, valóban volt ünnepség azon az estén, amikor Erdei Zsolt világbajnoki címet nyert, és ekkor Orbán Viktor is ott volt a Box utcában, ahogyan más ismert emberek is. A rendezvény azonban nem volt zártkörű, bárki bejöhetett az étterembe. A több száz utcáról bejövő, ismeretlen vendég szinte mindegyike készített közös fotót Orbán Viktorral, a jelen lévő legismertebb emberrel - emlékezett vissza Kovács István.

Bár a 168 óra munkatársa biztos benne, hogy a fotó eredeti, és az Orbánnal együtt látható férfi valóban azonos M. Róberttel, a fényképet az [origo] nem közli, egyelőre ugyanis nem tudtunk meggyőződni erről, és a hetilapnak is név nélkül nyilatkozó, nem hivatalos források szólaltak meg.

"Orbán Viktorról és rólunk is fotók százai, ha nem ezrei készülnek olyan emberekkel, akikről nem is tudjuk, hogy kicsodák" - nyilatkozta az [origo]-nak Deutsch Tamás. A fideszes politikus azt mondta: nem egyszer étteremben, majálison, focimeccsen, bevásárlóközpontban kérik meg őket ismeretlenek, hogy szerepeljenek együtt velük egy képen. Az egész ügy kapcsán látszik, hogy az MSZP nagy bajban van; ez is a szocialisták mocskolódó kampányának a része - tette hozzá.

M. Róbertről a Népszabadság hétfőn azt írta, hogy jelenleg emberölés alapos gyanúja miatt van börtönben, és a rendőrség a fővárosi alvilág meghatározó személyének tartja. A napilap szerint a rendőrök nemrég olyan információk birtokába jutottak, amelyek megalapozzák a gyanút: az M. Róberthez kötődő szervezett bűnözői csoportoknak közük lehetett a '98-as robbantások előkészítéséhez.