Újra nyomoznak a robbantásos ügyekben

Vágólapra másolva!
Új koronatanú került a nyomozók látókörébe az 1998-ban történt, máig felderítetlen robbantások ügyében - írja a Népszabadság. A nyomozók az M. Róberthez, a fővárosi alvilág egyik vezetőjéhez kötődő szervezett bűnözői csoportoknak a robbantásokban betöltött esetleges szerepét vizsgálják.
Vágólapra másolva!

A napokban újra megnyitotta az 1998-as robbantásos ügyek dossziéját a rendőrség, mivel új információk kerültek birtokukba - írja a Népszabadság. Ezek az információk új irányt szabhatnak a nyomozásnak, és a lap szerint egy jelenleg is letartóztatásban lévő budapesti személytől származnak, aki feltehetően a fővárosi alvilág meghatározó személye, és az éjszakai élet igazi "nehézfiújaként" számon tartott M. Róbert lehet. Ő jelenleg emberölés alapos gyanúja miatt ül börtönben, de más bűncselekményekhez is köthető.

A Népszabadság szerint az emberölési ügyben folyó nyomozás során, véletlenül jutottak a rendőrök olyan információkhoz, amelyek megalapozzák a gyanút, hogy a férfihez kötődő szervezett bűnözői csoportoknak közük lehetett a '98-as robbantások előkészítéséhez. Ezek az ügyek - mivel a robbantások terrorcselekményeknek minősülnek - nem évülnek el - írja a lap.