Lemondott a díszzsidózó MSZP-jelölt

Vágólapra másolva!
Nem indul az MSZP fővárosi listáján Pásztor Tibor, aki néhány napja a blogján "díszzsidónak" nevezte Deutsch-Für Tamás fideszes politikust. Pásztor azzal indokolta lépését, hogy a Fidesz "meggondolatlan" naplóbejegyzését használja fel kampánya "törvénytelenségeinek" elfedésére.
Vágólapra másolva!

Nem engedhetem, hogy a Fidesz az én meggondolatlan naplóbejegyzésemet felhasználva próbálja elfedni saját kampányának törvénytelenségeit, ezért a mai nappal lemondtam a Magyar Szocialista Párt fővárosi választási listáján való szereplésről - olvasható Pásztor Tibor honlapján.

Az MSZP V. kerületi önkormányzati képviselője blogjában néhány napja Deutsch-Für Tamásra utalva azt írta: "nem volt ez más, mint egy magasra földobott, szépen csavart labda, amit a Fidesz kettes számú díszzsidója nagy svunggal ütött le". A honlapon a botrány kitörése után Pásztor Tibor elnézést kért a fideszes politikustól, "ha akarata és szándéka ellenére megbántotta volna", valamint mindazoktól is, akik félreértették ezt a kifejezését.

Az ügyben a Fidesz sajtótájékoztatót tartott, amelyen bírálta Pásztort, aki erre közölte: nevetséges őt antiszemitizmussal vádolni, mert zsidó identitását vállaló ember. A szocialista párt elnöke, Hiller István rossz és meggondolatlan kijelentésnek nevezte a leírtakat és helyesnek, hogy Pásztor Tibor elnézést kért, de az eset következményeit firtató kérdésre azt válaszolta: ő nem lesz egyetlen internetes napló cenzora sem. Az ominózus bejegyzést egyébként eltávolították a honlapról.

Pásztor Tibor közleményében az áll: annak ellenére mond le a képviselőjelöltségről, hogy őt antiszemitizmussal vádolni képtelenség, és szerinte ez "mérhetetlen képmutatás attól a politikustól, Rogán Antaltól, aki a főváros V. kerületében koalíciót kötött a kirekesztést és megbélyegzést hirdető MIÉP-pel és a Jobbikkal". "Akiket akaratom ellenére megbántottam, azoktól ismételten elnézést kérek. Lemondásommal ahhoz kívánok hozzájárulni, hogy a választási kampány a Fidesz által gerjesztett lejáratás és vádaskodás helyett végre programokról, a Magyarország számára javasolt jövőképek versengéséről szóljon" - zárul Pásztor Tibor közleménye.